10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicul Renica Diaconescu, amenintat cu moartea

Medicul Renica Diaconescu, amenintat cu moartea

Dr. Renica Diaconescu, seful uneia din Sectiile de recuperare neuromotorie din cadrul Spitalului Judetean Slatina, venise ieri-dimineata la spital pentru a vedea un pacient. Acesta tocmai isi parcase autoturismul si vorbea la telefon.

Observind ca un necunoscut il asteapta linga masina ca si cind ar fi vrut sa-i vorbeasca, doctorul a incheiat convorbirea si a vrut sa-l intrebe pe necunoscut, cind inca se afla in masina, despre ce este vorba. In acel moment, individul a intins mina peste geamul autoturismului si l-a taiat pe medic in zona gitului cu un obiect ascutit.

„M-a injurat si apoi mi-a spus doar atit: «Nu te potolesti, ma, fir-ai al dracu’?!… Daca nu te linistesti, te omorim si pe tine, si pe familia ta, ma!…» si apoi m-a taiat cu un briceag sau cu un cater, nu stiu exact, in zona gitului si pe piept, si a fugit“, a spus, aflat inca sub soc, dr. Diaconescu la citeva ore dupa incident.

Cauza incidentului: razbunare

Pentru ca rana nu era prea grava, dr. Diaconescu s-a deplasat singur la Sectia de urgente a spitalului, unde doctorii de garda i-au acordat primul ajutor. Imediat a fost alertata si politia, care a reusit sa faca, urmind indicatiile victimei, portretul robot al potentialului atacator.

Potrivit declaratiilor politistilor, acesta ar avea virsta intre 24 si 26 de ani, este scund, are parul saten, era bine imbracat si este, probabil, rom.

Cit priveste motivul acestui atac, dr. Diaconescu a declarat ca el ar putea fi numai razbunarea anumitor persoane pentru ca ar fi anuntat, cu putin timp inainte, ca va face unele dezvaluiri despre culisele vietii politice din judet.

Cu citeva luni inainte, dr. Diaconescu a gasit geamul spart la autoturismul sau pe care il parcase in curtea aceleiasi unitati sanitare. Precizam ca dr. Renica Diaconescu este una din figurile cunoscute ale scenei politice din Olt, declaratiile sale impotriva puterii politice din tara, dar nu numai tinind de multe ori capul de afis al ziarelor locale.

Directorul spitalului slatinean, dr. Florin Paraschiva, a spus ca asemenea gesturi nu pot fi decit opera unor persoane dezaxate. Surse autorizate din cadrul IJP Olt au afirmat ca sint mari sanse ca atacatorul sa fie identificat intr-un timp scurt, datele furnizate de victima fiind destul de elocvente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS