Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

Cine nu si-a luat titlul de proprietate il va primi gratuit, prin posta

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 127 din 10 octombrie privind accelerarea eliberarii titlurilor de proprietate pentru terenurile agricole, comisia poate sa faca punerea in posesie in lipsa titularului, dar in prezenta martorilor. Cei care nu se prezinta la primarii sa-si ridice titlurile de proprietate le vor primi prin posta, cu confirmare de primire. Pina pe 31 decembrie 2002, eliberarea titlurilor de proprietate se face gratuit si nu contra cost, cum s-a facut pentru majoritatea proprietarilor.

(M.D.)

Cinci biserici din Gorj au fost jefuite

Cinci lacasuri de cult din Gorj au fost pradate de hoti de la inceputul acestui an. Cele mai importante pagube s-au inregistrat la Bisericile din Bilteni si Cirbesti. „Nu prea mai sint obiecte de patrimoniu prin biserici, pentru ca au fost duse la Oficiul de specialitate, dar nici hotii nu prea stiu ce sa fure. Au profanat un lacas sfint ca sa ia vinul, colacii si covoarele“, a spus protopopul Vasile Vladoiu.

(C.C.)

Facilitatile oferite de Agentia de Somaj – neinteresante pentru primarii

Consiliile locale din Mehedinti nu s-au aratat foarte interesate de oferta Agentiei Judetene de Somaj, din fondurile careia se pot cheltui sume importante de bani pentru crearea locurilor de munca in folosul comunitatii. Conducerea agentiei ii va convoca pe primari, pentru a le explica avantajele. Primariile pot angaja lucrari pentru consolidarea infrastructurii, intretinerea drumurilor, ecologizarea mediului sau pentru intretinerea bolnavilor si a persoanelor cu handicap. Pentru realizarea acestora, consiliile locale pot angaja pe o perioada determinata, persoane aflate in evidentele agentiei de somaj, institutia urmind sa suporte 70% din salariul fiecarui angajat pe perioada executiei lucrarii. Potrivit directorului agentiei, Iustin Florescu, masurile de stimulare a ocuparii fortei de munca sint foarte importante pentru protectia sociala, chiar daca au caracter temporar. De la 1 octombrie, agentia va suporta in proportie de 100% cheltuielile cu forta de munca.

(D.L.)

Expozitie de reptile vii la Tirgu Jiu

Aproximativ 30 de serpi, sopirle, si crocodili sint gazduiti intr-una dintre salile Muzeului Judetean Gorj, in cadrul unei expozitii de reptile vii care a facut inconjurul tarii. Vedeta este pitonul tigrat, care are o lungime de patru metri si cintareste 40 de kilograme. Contra sumei de 50.000 de lei, vizitatorii se pot fotografia cu uriasul sarpe, despre care organizatorii spun ca este inofensiv. Expozitia mai cuprinde un pui de anaconda si specii rare de vipere. Animalele au fost cumparate din expozitii particulare sau din gradini zoologice. Reptilele au nevoie de conditii speciale de temperatura si sint hranite cu soricei, hamsteri, iepuri si gaini. „Am fost prin toata tara cu aceasta expozitie. De cinci ani ma ocup cu asa ceva. Incercam sa achizitionam exponate noi. De la an la an sintem nevoiti sa marim cutiile pentru serpii care cresc“, a spus Florin Sirbu, organizatorul expozitiei.

(C.C.)

Firme actionate in judecata de Directia Muncii Olt

Directia Muncii si Solidaritatii Sociale (DMSS) Olt a actionat pina in prezent in judecata 33 de firme din judet pentru nerespectarea legislatiei. Inspectorii DMSS Olt spun ca firmele respective au incalcat Legile nr.130/1999 si 19/2000 si nr. 76/2002. In acest sens, Serviciul corpului de control contributii pentru asigurari sociale si fond pentru plata ajutorului de somaj a inaintat Biroului legislatie, contencios, salarizare, conflicte si contracte colective de munca din cadrul DMSS numai in luna septembrie sapte plingeri penale. Firmele vizate sint: SC LOCTRANS SA Slatina, SC ZORZOLIU SRL Stoicanesti, SC RESCA SRL Doblosloveni, SC CORIAS SA Corabia, SC AGROGRUP SRL si SC ENE SRL din Draganesti-Olt si SC AGROMESC SA Bals. Unul din motivele pentru care se va ajunge in instanta il reprezinta faptul ca multe dintre firmele in cauza au savirsit infractiunea de stopaj la sursa, fara a vira insa banii incasati de la salariati catre bugetul de stat.

(M.M.)

Exit mobile version