Acasă Local GAZETA DE SUD A MUTAT LA CRAIOVA CAPITALA PRESEI LOCALE DIN ROMANIA

GAZETA DE SUD A MUTAT LA CRAIOVA CAPITALA PRESEI LOCALE DIN ROMANIA

Avind ca principala sursa de informare Biroul Roman de Audit al Tirajelor, ziaristii de la publicatia Capital au luat saptamina trecuta presa locala la bani marunti.

Dincolo insa de identificarea centrelor de greutate ale mass-media locale, ancheta s-a vrut una care sa atinga influenta nefasta a politicului asupra gazetelor de provincie pe de o parte, iar a clientelei economice, pe de alta parte.

Cum fir de dependenta nu poate lega Gazeta de Sud de puterea politica, de opozitie ori de vreun ciudat din mediile afacerilor deocheate, cum nu avem de impartit strop de publicitate cu celelalte ziare locale, noua ne ramine doar sa admiram harta pe care colegii de la Capital au realizat-o luind in calcul declaratii de tiraj, vinzari si cistiguri politice de pe urma finantarii grupurilor de presa din imaginea de mai sus. Dupa cum se vede, gratie popularitatii de care se bucura trustul nostru cu Gazeta de Sud pe post de locomotiva despre Craiova poti sa spui fara sa te gindesti de doua ori ca este capitala presei locale din Romania. Ar mai fi de remarcat Timisoara, cu cele aproape 90.000 de exemplare ale Agendei, dar, fiind vorba de un saptaminal, raportul tiraj-vinzari ne obliga sa aminam comparatia.

Altfel, se mai observa citeva sclipiri pe harta; dinspre Desteptarea lui Sechelariu, cu 12.500 de exemplare declarate, dinspre Telegraful altui potentat, Radu Mazare, sau dinspre Transilvania Expres, un cotidian unde mai toate culorile politice au reprezentare la nivelul patronatului.

Probabil asta face si diferenta intre olteni si restul, faptul ca George C. Paunescu, proprietarul Media Sud Europa, este despovarat de orice fel de obligatii politice. In concluzie, motiv sa tina fruntea sus oltenii tot au, chit c-am fi cu fotbalul la pamint. Macar cu condeiul stim sa le dam peste bot.

Exit mobile version