Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Muncitorii de la HIDROELECTRICA protesteaza in continuare

Cei 300 de angajati ai HIDROELECTRICA Gorj continua protestul inceput in urma cu trei zile. Muncitorii refuza sa plece acasa dupa terminarea programului, raminind alaturi de colegii lor inca patru ore. Liderii de sindicat spun ca protestul va continua in acelasi fel pina luni , cind Federatia Sindicatelor a fost invitata la Ministerul Industriilor, alaturi de conducerea generala a HIDROELECTRICA. „Dupa ce vom vedea rezultatul discutiilor, vom decide ce vom face mai departe“, a spus liderul sindical Decebal Sulea.

(C.C.)

Bagat in spital de doctor

Irinel Neacsu, de sapte ani, din Zanoaga, comuna Leu, a fost accidentat de un autoturism joi dupa-amiaza. Baiatul, elev in clasa intii, s-a intors de la scoala pe la orele prinzului. „A venit mai devreme decit sora lui. De obicei se intorc impreuna acasa“, spune mama baiatului. „Nici nu l-am vazut cind a iesit din curte. M-a chemat mai tirziu chiar femeia care l-a lovit. Am inteles ca era doctorita“. Se pare ca baiatul a vrut sa mearga la joaca alaturi de ceilalti copii care se hirjoneau peste drum. Asa ca a traversat, fara insa sa se asigure. „Am fugit la copii…nu m-am uitat de masini…“, recunoaste copilul. Asa ca, intr-un moment de neatentie, un Volkswagen Golf l-a lovit. Din fericire insa, datorita vitezei reduse, Irinel nu a fost grav ranit. Conducatorul autoturismului a fost cel care i-a acordat baiatului primul ajutor si care mai tirziu l-a transportat la Spitalul de Urgenta din Craiova. Mai tirziu, familia Neacsu a aflat ca femeia de la volan, Monica Mitea, de 28 de ani, din Craiova, era de profesie medic. In prezent, Irinel Neacsu este in afara oricarui pericol, prezentind doar un traumatism si citeva escoriatii la nivelul fetei.

(S.S.)

Amenzi de 78,5 milioane de lei

Inspectorii Biroului Judetean de Metrologie Legala Mehedinti au intocmit, in urma controalelor din ultima perioada, 64 de procese-verbale de contraventie si au aplicat amenzi in valoare de 78,5 milioane de lei. Au fost verificate metrologic 2.309 mijloace de masura si expertizate alte 13.154. Au fost emise 24 de autorizatii, iar pentru mijloace de masura care necesita documente specifice, inca opt avize de instalare si 71 de punere in functiune. Inspectorii de la Metrologie au verificat patru agenti economici, care preambaleaza produse. „Sanctiunile au fost aplicate pentru utilizarea mijloacelor neverificate metrologic sau cu termenul de verificare depasit, pentru nerespectarea prevederilor din instructiunile de metrologie legala, pentru livrarea de produse de larg consum cu incalcarea reglementarilor legale“, a spus Ion Grecu, inspector-sef al Biroului Judetean de Metrologie Legala Mehedinti. De la inceputul acestei luni, au fost desfasurate actiuni de control la societati comerciale si persoane fizice din Drobeta Turnu Severin, Strehaia, Orsova, Schitul Topolnitei si Malovat, fiind controlati totodata diversi ambalatori de paste fainoase, de nutreturi concentrate si de butelii de aragaz incarcate de SC Gaz Hateg. Au fost controlati 60 de agenti comerciali, fiind intocmite sapte procese-verbale de contraventie, in valoare de 7,5 milioane de lei.

(D.L.)

I-au dat foc la usa

Usa unei garsoniere din cartierul Abator din Tirgu Jiu a fost incendiata joi noapte de autori necunoscuti. Proprietara locuintei, Tatiana Grecu, a chemat pompierii militari in jurul orei 23.45, cind a simtit fum in casa si a vazut ca usa de la intrare este in flacari. Pina la sosirea pompierilor, focul a fost stins de vecini. Pentru ca s-a constatat ca a fost vorba despre o actiune intentionata, a fost chemata politia, care face cercetari pentru depistarea autorilor. Pe linga usa a mai fost distrusa reteaua de televiziune prin cablu, de la intrarea in apartament, pagubele totale fiind estimate la doua milioane de lei.

(C.C.)

Exit mobile version