10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrefectura Dolj a declansat anchete administrative la primariile din judet

Prefectura Dolj a declansat anchete administrative la primariile din judet

In unele localitati, controalele au fost dublate de Curtea de Conturi

Primarul localitatii doljene Bratovoiesti, Florea Marin, a fost tinta ultimului control efectuat de Curtea de Conturi, in urma numeroaselor sesizari depuse de consilierii locali.

Pentru ca memoriile consilierilor au fost trimise inclusiv ministrului administratiei publice, Octav Cozminca, in localitatea s-au deplasat, pe rind, subprefectul Elena Serbanoiu, prefectul Cornel Mondea si secretarul general al Prefecturii Dolj, Ionel Ciobotea, in incercarea de a aplana conflictul politic izbucnit de mai mult timp in consiliul local.

„In urma controlului efectuat de Curtea de Conturi, a reiesit ca primarul a incalcat Legea 215/2001, a administratiei publice locale, primind o amenda de 15 milioane de lei, pentru nelegalitatea unor acte. In plus, s-a constatat ca acordase prime si tichete de masa necuvenite“, a precizat Ionel Ciobotea.

Plingeri penale, pe umerii primarilor

Oamenii prefecturii cerceteaza in aceste zile mai multe cazuri in care pe numele unor primari din localitatile doljene s-au depus plingeri penale si sesizari catre administratia centrala de la Bucuresti. Campania declansata de administratia doljeana in comunele Predesti, Amarastii de Sus, Carpen, Bratovoiesti si Mischii vizeaza si anchete administrative ale secretarilor de primarii, despre care exista reclamatii ca nu si-au indeplinit atributiunile de serviciu.

Ultimul caz de primar suspendat din functie este cel al lui Stancu Saracin, din localitatea Predesti. Secretarul general Ionel Ciobotea spune ca instanta l-a condamnat pe acesta la patru ani de detentie cu suspendare, dar ca primarul ar fi inaintat deja recurs. Pina la finalizarea procesului aflat pe rol, localitatea este condusa de viceprimarul Bogdan Gicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS