13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a infiintat politia agriculturii!

S-a infiintat politia agriculturii!

Ministerul Agriculturii a infiintat la 1 octombrie Directia Generala de Inspectii, in intentia de a adapta organigramele de functionare ale ministerului si ale organismelor din teritoriu cu cele ale Uniunii Europene. In teritoriu, unul dintre cele doua posturi de directori ai Directiilor agricole judetene s-a transformat in functia de inspector-sef.

Acestuia ii sint subordonate sapte sectoare: inspectia zootehnica si veterinara, fitosanitara, pentru controlul viniviticol, pentru piscicultura si pescuit, pentru calitatea semintelor, silvicultura si inspectia de licente si marci. Activitatea de baza a inspectorului sef si a subordonatilor sai este aceea de a controla modul in care subventiile si primele acordate de stat pentru agricultura ajung sau nu la destinatia corecta. Organismul nou creat se vrea un fel de politie a agriculturii, asta dupa ce s-a furat cam tot ce era de furat. Dan Nedu, inspectorul sef pentru Dolj, a spus:

„Colectivul pe care-l conduc si care de la 1 ianuarie va avea un inspector pentru fiecare domeniu de activitate primeste tematici de control aprobate de ministrul agriculturii si saptaminal intocmeste rapoarte catre ministru, in care detaliaza controlul efectuat. Pedepsele pentru cei care nu sint gasiti in regula pot varia de la ridicarea de licente de fabricatie la amenzi usturatoare de pina la citeva sute de milioane de lei sau se sesizeaza organele de ancheta pentru intocmirea dosarelor penale, functie de gravitatea faptei. La minister se doreste ca acest corp de inspectori sa fie un fel de corp de control al ministrului agriculturii.

Din teritoriu catre minister pleaca multe sesizari, care in forma veche de organizare, erau trimise spre rezolvare tot celor care faceau obiectul sesizarii. Practic, acum s-a creat organismul care controleaza modul de administrare a finantelor alocate agriculturii, precum si modul de administrare a acestui domeniu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS