Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Trenuri intirziate

Din cauza unor lucrari de reparatie a caii ferate, Societatea Nationala de Trasport Feroviar de Calatori „CFR Calatori“ SA anunta calatorii ca vor avea loc urmatoarele modificari in circulatia unor trenuri de calatori: Pe 10 octombrie, trenurile rapide 792, Drobeta Turnu Severin – Bucuresti Nord si 826, Tirgu Jiu – Filiasi , circula intirziate cu 60 de minute. In aceeasi data, trenul personal 9191, Craiova – Timisoara Nord, opreste 125 de minute in statia Igiroasa,pina la redeschiderea liniei.

(M.B.)

Case pentru craioveni

Municipalitatea da asigurari ca, pina la sfirsitul anului, vor fi gata aproape jumatate din cele 120 de apartamente care vor fi construi in Craiova, restul urmind sa fie ridicate anul viitor. Primarul Vasile Bulucea a recunoscut ca, desi cererile sint numeroase, mai ales romii solicitind locuinte sociale, posibilitatile autoritatilor locale de a le asigura case nevoiasilor sint reduse. Din cele 245 de locuinte construite prin Agentia Nationala a Locuintelor, pina la sfirsitul anului, in Craiova vor fi finalizate maximum 140.

(F.E.)

21 de orfani si-au gasit o familie

21 de copii orfani au fost adoptati, de la inceputul anului si pina in prezent, din cele noua centre de plasament apartinind Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Olt. De asemenea, au fost finalizate 14 adoptii, din care 11 nationale si trei internationale. Alti 23 de copii au fost reintegrati in familiile naturale dupa ce fusesera abandonati in centrele de plasament, iar pentru 69 de copii s-a instituit masura de plasament/ incredintare la familia largita, substitutiva sau la asistentul maternal profesionist. In prezent, in cele noua centre de plasamanet din Olt sint 1.011 copii.

(M.M.)

Starea sanatatii elevilor din anul scolar precedent

Directia de Sanatate Publica (DSP) a transmis ieri conducerii ISJ Dolj situatia privind starea sanatatii copiilor, elevilor, tinerilor, cursantilor, precum si cea a incadrarii cu personal a cabinetelor medicale si stomatologice din unitatile scolare, din anul de invatamint 2001-2002. Potrivit documentului semnat de directorul adjunct al DSP Dolj, prof. univ. dr. Ion Toma, in anul scolar precedent a scazut incidenta bolilor cu transmitere aeriana si a hepatitei virale acute, iar tuberculoza se mentine in aceiasi parametri fata de anul anterior. Concret, in colectivitatile scolare si prescolare au fost depistate 167 de cazuri de hepatita virala tip A, cu precizarea ca nici unul dintre focare nu s-a incadrat in criteriile de raportare la Ministerul Sanatatii si Familiei, in urma anchetelor epidemiologice stabilindu-se ca sursa de infectie provine din familie si nu din colectivitate. De asemenea, au fost diagnosticate 16 cazuri de TBC pulmonar: 11 cazuri la licee si scoli profesionale, patru la scoli generale si doar unul la gradinita. Si aici, sursa de infectie a fost tot in familie. S-au mai inregistrat sase focare de varicela cu numar relativ mic de cazuri, trei focare de parotidita epidemica, cinci focare de scarlatina cu cite un caz si un focar de scarlatina cu doua cazuri.

(C.I.)

300 de tone de motorina au ajuns la agricultorii mehedinteni

Agricultorilor mehedinteni ale caror culturi au fost afectate in acest an le-au fost deja livrate gratuit aproximativ 300 de tone de motorina. Pentru a intra in posesia motorinei, fiecare persoana fizica trebuie sa se prezinte cu buletinul de identitate si cu adeverinta eliberata de Directia Agricola Mehedinti la depozitele din Gruia, Strehaia, Simian si Orsova. Pentru ca multe persoane sint nemultumite de faptul ca nu pot ridica motorina direct de la statiile PECO, sucursala pune la dispozitia solicitantilor mijloace de transport, in cazul unor distante mai lungi intre depozite si localitatile respective. De asemenea, cantitatile solicitate trebuie sa fie semnificative, astfel ca este necesara o asociere a mai multor producatori agricoli. Guvernul a decis acordarea, cu titlu gratuit, a unui ajutor constind in 35,712 miliarde de lei, reprezentind contravaloarea cantitatii de 1.950 de tone de motorina, pentru judetul Mehedinti. Schimbarea, sub orice forma, a destinatiei motorinei este interzisa si atrage raspunderea civila, administrativa, disciplinara sau penala, dupa caz, a persoanelor vinovate.

(F.L.)

Exit mobile version