17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetristul cu gitul taiat a fost salvat de Briliant

Taximetristul cu gitul taiat a fost salvat de Briliant

Un taximetrist a fost injunghiat in noaptea de vineri spre simbata de unul dintre clientii pe care ii avea in masina. Evenimentul a avut loc intr-unul din renumitele cartiere de tigani din Craiova, Fata Luncii. Si ca o ironie, viata taximetristului a fost pusa in pericol de un tigan care a refuzat sa achite contravaloarea cursei si apoi i-a fost salvata tot de un tigan, care a stiut sa intinda o mina de ajutor unui semen.

Agresorul a fost identificat de politisti, dar acesta se plimba inca liber pe strazile orasului.

Vineri seara, aproape de miezul noptii, taximetristul Ion Ilie, de 37 de ani, din Craiova, angajat al firmei ROMNICON, a luat din centru trei clienti in masina, care i-au cerut sa-i duca in Fata Luncii. In apropierea Scolii nr.13, unul dintre clienti, pentru ca a refuzat sa achite contravaloarea cursei, l-a atacat din spate pe taximetrist cu un cutit. Agresorul i-a taiat gitul, atingindu-i laringele si faringele.

Pentru ca nu mai putea sa vorbeasca din cauza ranilor, martorii oculari si colegii de serviciu povestesc ca victima nu a mai putut sa anunte dispeceratul si a incercat sa ceara ajutor batind in portile oamenilor. Din pacate, nimeni nu i-a deschis.

Singerind puternic, Ion Ilie s-a tirit aproape 200 de metri pina cind cineva a inteles din semnele lui disperate ca are nevoie de ajutor.

Viata i-a fost salvata de un tigan

Pina la urma, el a gasit deschisa poarta lui Artur Miclescu, zis Briliant, de pe strada Bucovatului, nr.60.

„Era trecut de doispe. Stam in sufragerie, la televizor, cu familia, cind am auzit batai puternice in usa. Cind am deschis am vazut un om plin de singe care incerca sa spuna ceva. Mai mult, din semne mi-am dat seama ca vrea sa-l duc la spital. Dumnezeu a vrut sa fie poarta deschisa la ora aia pentru ca, daca nu ajungea direct la usa, probabil ca murea pentru ca pierdea mult singe“, povesteste salvatorul lui Ion Ilie.

Desi l-a pus pe taximetrist imediat in msina, Briliant recunoaste ca a mai intirziat citeva minute pina a plecat la spital:

„Era foarte tirziu cind a venit el mine si mi-a fost frica sa plec cu el la spital asa fara sa ma vada nimeni. Curgea singele siroi din el si m-am gindit ca imi moare in masina. Fiind tigan, cine ma mai credea pe mine ca nu

l-am omorit eu. Asa ca am chemat nasii mei sa vada despre ce este vorba si abia dupa aceea l-am dus la urgenta“.

Sansa a fost de partea lui Ion Ilie. Desi ranile erau adinci si a pierdut mult singe, el a fost imediat operat, iar viata lui se afla acum in afara oricarui pericol.

„Ii multumesc lui Dumnezeu ca am putut sa fac bine unui om. Noi, tiganii, nu sintem bine vazuti de romani si se spune despre noi ca facem numai rele. Ma bucur ca acum am avut posibilitatea sa salvez viata unui om care, culmea, a fost pusa in pericol tot de un tigan“, a mai spus Briliant.

Agresorul a fost identificat, dar nu a fost prins

Dupa doua zile de cautari, echipe mixte formate din politisti si procurori l-au identificat pe autor.

„Este vorba de Marian Dobrica, de 23 de ani, din Craiova. Acesta are antecedente penale. In luna februarie a fost eliberat din puscarie, fiind inchis pentru furt si tilharie. Agresorul este dat in urmarire generala si in consemn la frontiera. El va fi cercetat pentru tentativa de omor deosebit de grav si risca sa stea dupa gratii intre sapte si 12 ani“, a spus Flavius Cristea, procuror in cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj.

Mobilul atacului a fost jaful. Din masina taximetristului au fost luate citeva sute de mii de lei, au mai constatat anchetatorii.

„Marian Dobrica este saten cu parul tuns scurt, are 1,75 metri inaltime, constitutie robusta si se pare ca in acest moment poarta cioc si mustata. Cine poate da informatii este rugat sa sune la cea mai apropiata sectie de politie“, a spus comisar Constantin Petrescu, inspector-sef adjunct al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

Marian Dobrica se sustrage anchetei. El nu are un domiciliu stabil si, de cind a fost eliberat din puscarie, a schimbat mai mult de sapte adrese.

Politistii si procurorii spera ca agresorul sa fie prins in cel mai scurt timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS