14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalA cincea spargere la Gradinita nr. 3 din Turnu Severin

A cincea spargere la Gradinita nr. 3 din Turnu Severin

Gradinita de pe Calea Tirgu Jiului din Drobeta Turnu Severin a fost sparta din nou, la sfirsitul saptaminii trecute, pentru a cincea oara.

Ultima spargere a fost data in urma cu o saptamina, cind au fost sustrase perdele si covoare persane. Politistii au reusit atunci sa identifice autorii, in persoana a doua minore, de 15, respectiv 17 ani.

Una dintre acestea a fost retinuta si prezentata Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, cu propunerea de arestare preventiva. Procurorii au dispus insa punerea in libertate, Mihaela N., de 15 ani, devenind astfel principalul suspect si in cazul ultimei spargeri.

„Este incredibil! Autoritatile nu au nici o scuza. Am inteles ca, data trecuta, hotul a fost prins si lasat apoi in libertate, pina cind politia va avea un raspuns, de la Bucuresti, daca fata are discernamint. Am convingerea ca este vorba de aceeasi persoana. Nu avem nici o putere. Nu mi se pare normal nici faptul ca sint persoane, in blocurile din apropiere, care nu anunta politia daca observa ceva suspect“, a spus Doina Popescu, directoarea gradinitei.

Potrivit asistentei-sefe, Virginia Petcu, de aceasta data, hotul a fortat una dintre ferestrele care duc la subsol:

„A intrat pe jos, pe o fereastra care da in hol si a furat 27 de perdele. Cred ca nu a fost vorba de o singura persoana, pentru ca nu se putea descurca singura. In plus, nu s-a recuperat nimic nici din bunurile furate data trecuta“.

Cu toate ca reprezentantii primariei si ai politiei au anuntat luarea unor masuri de crestere a sigurantei in zona, nu a fost facut nimic in acest sens. De fiecare data, hotii au dat spargerile in week-end, spre disperarea conducerii institutiei, care nu stie ce masuri sa mai ia. Politistii au demarat cercetarile, pentru identificarea autorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS