20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Stiri diverse

2.200 de studenti la Colegiul Turnu Severin

Anul universitar va fi deschis astazi la Colegiul din Drobeta Turnu Severin, in prezenta prefectului de Mehedinti, Dan Trancota. 2.200 de studenti va trebui sa plateasca o taxa de 400.000 de lei, indiferent daca au fost admisi pe locurile de la buget sau pe cele cu taxa. Conducerea institutiei de invatamint superior a luat aceasta masura dupa ce a constatat ca multi dintre studenti s-au inscris si la alte facultati si ar putea fi pierduti. Neachitarea acestei sume duce la pierderea locului. Achitarea taxei poate fi aminata printr-o cerere in care studentul se obliga sa aduca banii pina la o anumita data.

(D.L.)

Premiul I pentru caricatura facuta cu…mouse-ul

Caricaturistul slatinean Gogu Neagoe a obtinut saptamina trecuta cel de-al saselea premiu intii din cariera sa, la un concurs international de caricatura organizat in Cehia, la care au participat concurenti din 68 de tari din toata lumea. De aceasta data insa, concursul a fost realizat pe Internet, conditia de participare fiind ca lucrarile sa fie facute nu cu creionul, pixul sau carioca pe o foaie de hirtie, ci …cu mouse-ul pe un calculator. Tema concursului a fost sanatatea, iar Gogu Neagoe spune ca a trimis sase caricaturi care se incadrau in respectiva tema si alte doua liber alese. Pentru realizarea fiecarei caricaturi a petrecut aproximativ 25 de minute in fata calculatorului si a spus ca, desi nu se pot reda toate detaliile unui desen normal, intr-un fel este mai usor de realizat un desen pe calculator deoarece se poate retusa foarte usor o greseala.

(A.M.A.)

Crimpoia – Olt continua sa fie zona cu risc ridicat de contaminare cu pesta porcina

Pesta porcina izbucnita in comuna Crimpoia din judetul Olt continua sa faca ravagii in zona. Pina in prezent, in comuna au fost vaccinate 1.974 de porcine, acestora adaugindu-li-se 3.768 de porcine din doua comune alaturate, Nicolae Titulescu si Valeni. Circa 1.000 de porcine vor fi vaccinate in zilele urmatoare. De asemenea, peste 60 de porcine au fost sacrificate pentru ca prezentau semne de infestare cu bacilul pestei porcine. Directorul adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Olt, dr. Nicolae Patuleanu, a spus ca starea de carantina va mai fi mentinuta in zona pentru inca cel putin doua-trei saptamini: „Pentru a fi siguri ca se respecta toate masurile necesare, am trimis primariilor din zona adrese oficiale in care le cerem sa apeleze chiar la ajutorul fortelor de ordine acolo unde este nevoie“.

(M.M.)

OJPC a inchis doua service-uri

Doua firme din Tirgu Jiu care efectuau lucrari de reparatii auto au fost inchise temporar de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC)Gorj. In urma mai multor controlale efectuate la sfirsitul saptaminii trecute la zece service-uri, s-au aplicat opt amenzi pentru neregulile constatate, printre care efectuarea de lucrari de reparatii fara autorizatia tehnica emisa de Registrul Auto Roman (RAR), filiala Gorj. De asemenea, au mai fost confiscate piese auto necertificate RAR, in valoare de 20 de milioane de lei, fiind aplicate si amenzi care au totalizat 23 de milioane de lei. Inspectorii OJPC au dispus inchiderea a doua unitati service neautorizate, respectiv SC MORGIS SRL si SC INDEPENDENT FILIMON, ambele din Tirgu Jiu.

(E.M.)

Actiune de verificare a canalizarilor din Severin

Strazi inundate, circulatie greoaie, alei impracticabile si oameni surprinsi de ploaie, care au fost nevoiti sa strabata strazile pline cu apa. Asa arata ieri municipiul Drobeta Turnu Severin. Pe strada Smirdan, la intersectia cu strada Progresul, din cauza semafoarelor care nu functionau, desi instalarea lor a scos multi bani din bugetul local, circulatia a devenit un cosmar. In zona Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, din cauza ca o mare portiune de drum a fost inundata de apa, la ora 10.00 se circula numai pe o singura banda. Pentru ca nivelul apei depasea bordura, nici un sofer nu s-a incumetat sa parcurga cu masina drumul spre cartierul Schela, preferind rutele ocolitoare. In zona stomatologiei, pietonii surprinsi de ploaie a fost nevoiti sa treaca prin balti pentru a putea ajunge de pe un trotuar pe celalalt. Luati din nou prin surprindere, reprezentantii Societatii de apa-canal SECOM SA Drobeta Turnu Severin au demarat abia de luni o actiune de verificare a canalizarilor din municipiu.

(D.L.)

Lista locurilor de munca vacante pe meserii la data de 30.09.2002

Director societate comerciala – 1; coordonator transporturi – 3; sef parc auto – 1; sef agentie turism – 1; sef depozit – 1; inginer constructii civile si industriale – 1; inginer electrotehnist – 2; inspector asigurari – 2; auditor – 1; economist – 3; tehnician electromecanic – 1; operator calculator – 1; agent de asigurare – 15; agent comercial – 2; contabil – 1; secretara – 1; primitor distribuitor – 1; infirmiera – 99; vinzator – 3; zidar – 26; zidar rosar-tencuitor – 2; fierar betonist – 9; dulgher pentru constructii – 30; faiantar – 17; mozaicar – 4; instalator apa, canal – 6; instalator incalzire centrala si gaze – 4; vopsitor zugrav – 15; sudor electric – 10; sudor in argon – 2; tinichigiu de santier – 1; lacatus mecanic – 2; forjor mecanic – 2; mecanic auto – 3; electromecanic reparator obiecte de uz casnic – 2; electrician de intretinere si reparatii – 1; bijutier – 1; patiser – 3; timplar universal – 2; confectioner imbracaminte – 205; vulcanizator – 3; circularist – 1; depanator de aparate radio si tv – 2; sofer autoturisme si camionete – 2; sofer autobuz – 4; sofer autocamion – 27; macaragiu auto – 1; paznic – 1; muncitor necalificat in agricultura – 6; muncitor necalificat – 14; muncitor necalificat in patiserie – 4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS