10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

Un copil s-a electrocutat in triajul garii

Laurentiu Florin Chirita, de 12 ani, din Craiova, s-a electrocutat simbata dupa-amiaza in triajul garii din Craiovita Noua. Copilul locuia in apropiere, iar in seara respectiva a plecat impreuna cu doi amici sa se joace la vagoanele din triaj. De frica unor ciini, Laurentiu s-a urcat pe un vagon de marfa, electrocutindu-se grav. El a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova. Copilul se zbate intre viata si moarte la Sectia terapie intensiva, avind arsuri pe 95 la suta din suprafata corpului.

(I.P.)

Schimbari in politia doljeana

Subcomisarul Ion Dinu, numit sef al Biroului politiei rutiere pe 8 aprilie, cu termen de incercare pe sase luni, a fost schimbat din functie in urma evaluarii activitatii desfasurate in aceasta perioada. Atributiile sale au fost preluate de inspectorul Dumitru Paraschiv, iar subcomisarul Dinu isi va desfasura activitatea pe o functie de executie in cadrul aceluiasi serviciu. De asemenea, prin ordinul comandantului Constantin Codita, seful Inspectoratului de Politie Dolj, subcomisarul Emilian Cojocaru a fost numit adjunctul sefului Sectiei 5 Politie Craiovita Noua, scaun ramas vacant din 15 august.

(I.P.)

O noua arestare in cazul Zureigat

Politistii craioveni au mai retinut un barbat in cazul iordanianului Mahmoud Zureigat. Marinel Dicu, de 45 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv pe 30 de zile, fiind acuzat de complicitate la tentativa de inselaciune, fals intelectual si uz de fals. In calitate de administrator la SC PAN REAL SRL Craiova, acesta a intocmit in luna aprilie a acestui an, in complicitate cu iordanianul Zureigat, documente false privind aprovizionarea cu marfa in valoare de 27 de miliarde de lei. Actele au fost prezentate la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj pentru a se restitui de la bugetul de stat suma de 4,3 miliarde de lei, reprezentind taxa pe valoarea adaugata. Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova a dispus cercetarea lui Dicu in stare de retinere.

(I.P.)

Mai mult gunoi decit platforme

Numarul platformelor pentru amplasarea containerelor a fost redus in Drobeta Turnu Severin, astfel ca tone de gunoi menajer sint aruncate in fata blocurilor, spre nemultumirea locatarilor. La dezbaterea publica, desfasurata la sediul Inspectoratului de Protectie a Mediului Mehedinti, pentru autorizarea societatii Flora Sercom, care asigura aproximativ 70% din lucrarile de salubrizare in municipiu, reprezentantii acesteia si-au exprimat intentia de a achizitiona eurocontainere si europubele. Potrivit lui Constantin Fleancu, directorul general al societatii, unitatea are in dotare o autogunoiera performanta, achizitionata cu 85.000 de dolari, si poate asigura salubritatea in intreg municipiul.

(D.L.)

Mai putini donatori in Mehedinti

Numarul donatorilor de singe a scazut in judetul Mehedinti. Potrivit directoarei Centrului de Transfuzii Sangvine Drobeta Turnu Severin, Mariana Sandru, principala cauza o constituie faptul ca, in aceasta perioada, se desfasoara muncile la tara. Cu toate acestea, nu se poate pune problema unei crize de singe, decit in momentul in care solicitarile Spitalului Judetean Mehedinti ar fi in crestere. „Facem totusi un apel catre mehedinteni sa vina si sa faca donatii, tocmai pentru a nu ne confrunta cu o astfel de criza“, a spus medic Mariana Sandru. Donatorii primesc bonuri pentru alimente, in valoare de 200.000 de lei, iar la a cincea donare consecutiva primesc bonuri in valoare de 500.000 de lei. In plus, ei primesc doua zile libere de la locul de munca.

(D.L.)

Sase absolventi angajati pe loc

La Bursa locurilor de munca pentru absolventi, desfasurata la sfirsitul saptaminii trecute, la Palatul Cultural „Theodor Costescu“, au participat 225 de tineri absolventi. Cele 37 de firme care au oferit locuri de munca, din cele peste 400 contactate de catre reprezentantii Agentiei pentru Ocupare si Formare Profesionala Mehedinti, au pus la dispozitia absolventilor 302 locuri de munca pentru studii medii si 31 pentru studii superioare. Dintre tinerii absolventi care si-au cautat un loc de munca, sase au fost angajati pe loc, iar 110 au fost selectati, in vederea sustinerii interviurilor la sediile firmelor. In afara absolventilor, au fost incadrate in munca alte 30 de persoane.

(D.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS