24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitist omorit cu lovituri de cutit

Politist omorit cu lovituri de cutit

Un subofiter de politie din satul Piriu, comuna Jupinesti, a fost omorit ieri-dimineata la 50 de metri de casa in care locuia. Nicolae Manoiu, de 35 de ani, ajutorul sefului de la Postul de politie din Farcasesti, a plecat ieri-dimineata de acasa cu treburi prin sat. La numai citeva zeci de metri de locuinta sa, Nicolae Manoiu era asteptat de rivalul sau, Gheorghe Greere.

„L-am vazut cind a iesit din casa. Cind a ajuns in dreptul scolii, a aparut si a lu’ Greere. Ce si-or fi spus unul altuia nu stiu. L-am vazut doar pe politist ca se clatina pe picioare. A cazut la pamint si imediat s-a ridicat si a vrut sa fuga. A lu’ Greere s-a luat dupa el si i-a infipt inca de doua ori cutitul in spate. Si toate astea s-au petrecut sub ochii nevestei politistului, care urla de ziceai Doamne ce o fi“, povesteste nea Virgil, vecinul familiei Manoiu.

Preotul din sat a venit cu o masina si l-a luat pe Nicolae Manoiu, sa-l duca la spital. Acesta insa a murit in timp ce oamenii incercau sa-l puna in masina. Lama cutitului i-a sectionat sternul.

Gheorghe Greere, strungar la SC CARPEXIM SA, care isi banuia sotia ca l-ar fi inselat cu subofiterul, s-a predat dupa doua ore de la savirsirea crimei. Agentul de politie Nicolae Manoiu era casatorit si avea un copil de cinci ani. Acesta fusese transferat in urma cu mai multe luni de la Postul de politie din Jupinesti la cel din comuna Farcasesti.

Toata lumea din sat stia de aventura politistului cu nevasta lu’ Greere

„Da’ de cite ori nu s-au certat. Asta a lu’ Greere era atit de gelos, incit striga pe ulita in gura mare ca, daca nu-i lasa nevasta in pace, il omoara. Uite ca acum au ajuns sa isi dea in cap pentru o femeie“, spune Ioana Petre, din Piriu.

Localnicii povestesc ca nevasta lui Greere, desi avea acasa trei copii si un sot harnic, nu prea isi vedea de treaba ei si mai umbla si cu altii. „Daca a vazut ca barbatu-sau o banuieste, trebuia sa puna capat legaturii. Ea – iubareata, politaiul – iubaret, si uite unde au ajuns. Doua familii distruse pe viata“, spune Ilie Mitre, consatean.

Dupa ce a comis fapta, Gheorghe Greere a fugit de la locul crimei, lasindu-si victima intr-o balta de singe. Mai intii, el s-a oprit in primul bar care i-a iesit in cale, a baut o dusca de tarie, dupa care s-a ascuns in padurea din apropierea satului. El s-a predat doua ore mai tirziu politistilor si a recunoscut fapta.

Autorul crimei se afla in prezent in arestul politiei. El este acuzat de omor calificat deosebit de grav si risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 15 si 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS