10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNunta cu ginere la reanimare

Nunta cu ginere la reanimare

• Doi tineri au ajuns in coma la spital dupa ce, in noaptea de simbata spre duminica, au intrat cu Dacia intr-un copac • Unul dintre raniti tocmai avusese simbata cununia civila, urmind ca ieri sa aiba cununia religioasa si masa festiva • Nunta s-a tinut, chiar si fara mirele care se zbatea intre viata si moarte la spital

Mircea Gabriel Carasel, de 27 de ani, din Turceni, tocmai avusese simbata cununia civila. Dupa o masa data de socrii mici in satul Izvoare, proaspatul insuratel a plecat de la domiciliul miresei catre casa, in jurul orei 1.00. La volanul Daciei 1310 era varul sau, Mihai Cristian Carasel, de 26 de ani, din Bucuresti, fiul fostului ambasador al Romaniei in Yemen. Pe raza localitatii Turceni, bucuresteanul a incercat sa depaseasca un alt autoturism din alaiul nuntasilor, dar masina sa a derapat intr-o balta si s-a izbit violent de un copac aflat pe marginea drumului. Raniti foarte grav, cei doi au fost transportati de o ambulanta SMURD la Spitalul de Urgenta Craiova.

Intre viata si moarte

Victimele au fost internate in Clinica de Terapie Intensiva, in coma depasita si cu multiple leziuni craniene. Soferul, Mihai Cristian Carasel, prezenta o contuzie cerebrala forte care nu a permis o interventie chirurgicala. Mirele insa, Gabriel Mircea Carasel, a fost operat ieri-dimineata. Medicul neurochirurg Alexandru Camenita a declarat, imediat dupa interventie, ca starea pacientului este deosebit de grava, sansele lui de supravietuire fiind minime: „Are fracturi cominutive multiple, un hematom subdural, un hematom extradural si leziuni hemoragice intinse la nivelul sting al craniului. Practic, emisfera stinga a craniului este facuta praf. L-am operat, insa starea lui ramine foarte grava. Nu stiu daca va supravietui“.

Spitalul nu avea singe pentru transfuzii

Dupa interventia chirurgicala, pacientii au avut nevoie urgenta de transfuzii, insa cadrele medicale nu au putut gasi in tot spitalul decit doua pungi cu singe, din cele trei necesare. Nici la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine nu exista picatura de singe din grupa O I. Rudele si colegii de la Serviciul de Pompieri Turceni, unde Mircea Cristian Carasel era angajat ca subofiter, s-au oferit sa doneze singe, dar au fost refuzati din cauza legislatiei care nu permite efectuarea de transfuzii sanguine cu singe netestat. In disperare de cauza a fost solicitat singe tocmai de la Tirgu Jiu, o ambulanta a spitalului gorjean deplasindu-se special la Craiova pentru a aduce singele necesar.

Nunta continua, chiar fara ginere

La usa Clinicii craiovene de Terapie Intensiva, rudele victimelor asteptau ingrijorate sa afle care este starea ranitilor. Tinerei mirese, Mihaela, de 23 de ani, cu ochii inlacrimati, nu-i venea sa creada ce se intimplase. L-a cunoscut pe Gabriel Mircea Carasel cu citeva luni in urma si a acceptat fara sa stea prea mult pe ginduri cererea lui in casatorie. Amindoi sint studenti la Drept, ea la Tirgu Jiu, iar el la Craiova.

Si totusi, nunta n-a fost contramandata. La Turceni, peste 600 de persoane erau ieri asteptate la sindrofia organizata de socrul mare. „Ce sa facem acum, trebuie sa facem nunta. Am chemat oamenii, am taiat doi porci, trebuie sa continuam. Oricum, ne gindim tot timpul ca baietii se vor face bine cu ajutorul lui Dumnezeu“, a spus Zamfir Carasel, de 52 de ani, tatal mirelui.

Petrecerea aducea mai degraba cu o inmormintare decit cu o nunta. Invitatii, intimpinati la sosire de rudele mirilor, izbucneau in lacrimi, urind tinerei familii „Sanatate!“ in loc de „Casa de piatra!“. Hohotele de plins ale nuntasilor erau acoperite de muzica de petrecere a lautarilor. O atmosfera sumbra, in care rudele mirilor se imbarbatau unele pe altele, refuzind ideea ca vreunul dintre cei doi accidentati ar putea sa moara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS