11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Batrina din Cerneti care si-a omorit ginerele a fost arestata

Vatuiu Rucsandra, de 74 de ani, din localitatea Cerneti-Mehedinti, batrina care si-a ucis ginerele, cu cinci lovituri de topor, in ziua de 22 septembrie, a fost arestata preventiv, pentru 30 de zile, de catre procurorii Parchetului Mehedinti, pentru comiterea infractiunii de omor calificat. Batrina le-a povestit cu seninatate anchetatorilor ca nu mai suporta certurile dintre fiica sa, Olivia, si sotul acesteia, Nicolae Cristea, de 48 de ani. In dimineata crimei, acesta din urma si-a lovit sotia, lucru care a enervat-o din nou pe Vatuiu Rucsandra. Batrina a asteptat ca ginerele sau sa adoarma si, in jurul orei 15.00, a intrat peste el in camera si l-a lovit cu toporul. Potrivit purtatorului de cuvint al Parchetului Mehedinti, toate elementele, de pina acum duc la concluzia ca autorul crimei este Vatuiu Rucsandra. „Relatiile erau foarte incordate in familie. S-au facut speculatii, dar probele duc la faptul ca ea este autorul infractiunii“.

(F.L.)

Aparatura electrocasnica second hand – nedeclarata in vama

In noaptea de 26 spre 27 septembrie, cadre ale Serviciului economico-financiar si ale celui Rutier din Cadrul IJP Dolj, in colaborare cu inspectori de la Directia Vamilor Craiova, au efectuat un control la SC ONGE ELECTRONIC GRUP SRL din Craiova, in momentul in care la sediul firmei se descarca un autotir. Marfa – aparatura electrocasnica – era adusa din Germania, iar vamuirea se facuse la Tirgu Jiu. La controlul postvamal au fost gasite in plus, fata de cantitatea totala declarata in vama, 88 de televizoare, 18 video, sase monitoare de calculator, sase combine audio, patru centrale termice si o imprimanta de calculator, toate second hand. Politia a evaluat toate aceste produse la peste trei sute de milioane de lei. Intreaga cantitate de marfa care nu se regasea in documentele vamale a fost confiscata. Unicul asociat al firmei, Nelu Oanta, de 42 de ani, urmeaza sa fie cercetat pentru incalcarea prevederilor art. 177 din Codul Vamal.

(F.T.)

Identitate falsa, pentru a-si duce fiul in Italia

Politistii de frontiera de la Vama Portile de Fier I au retinut la intrarea in tara o cetateanca romanca, de etnie roma, insotita de un minor, care nu figura in documentele de calatorie. Argentina Stanciu, de 28 de ani, a iesit legal din tara in acest an, ajungind pina in Italia, unde a fost prinsa de organele de ordine cersind, fiind apoi expulzata. In urma cercetarilor s-a constatat ca minorul era fiul acesteia, fiind scos din tara la cererea mamei, de catre o matusa care a folosit cu un pasaport obtinut sub o identitate falsa. Persoanele implicate sint cercetate penal, pentru savirsirea infractiunii de organizare de activitati, in scopul trecerii frauduloase de persoane peste frontiera de stat, complicitate la fals privind identitatea si instigare la savirsirea celor doua infractiuni.

(F.L.)

Urmarit general pentru ca si-a violat matusa

Adrian Stroescu, de 25 de ani, cu domiciliul in judetul Timis, este dat in urmarire generala pentru comiterea infractiunii de viol. El a venit la matusa sa, Margareta Stroescu, de 79 de ani, din satul Brosteni-Mehedinti, si, prin constringere, a intretinut raport sexual cu aceasta. Imediat dupa comiterea fapei, invinuitul a parasit localitatea. fiind dat in urmarire generala. La dosar a fost depus si un certificat medico-legal, din care rezulta ca victimei

i-au fost necesare, pentru vindecare, noua-zece zile de ingrijiri medicale. (F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS