10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIn Gorj s-au inventat brutaria cocina si brutarul in sort

In Gorj s-au inventat brutaria cocina si brutarul in sort

Patronul unei brutarii din Scoarta – Gorj a fost amendat de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului(OJPC) cu 50.000.000 de lei, unitatea fiind inchisa pentru sase luni. In urma unei sesizari, o echipa formata din inspectori ai OJPC si politisti l-a gasit in urma cu doua zile pe brutarul Aurelian Bou, patronul brutariei si brutar ad-hoc, in punctul de lucru, acesta fiind plin de mizerie.

„Aurelian Bou, brutarul, era in sort, slapi si avea o cruce la git, in rest… gunoi! Asta era echipamentul de brutar!“, a spus Gina Gramada, inspector al OJPC Gorj. In brutarie erau peste tot muste. Utilajele si pavimentul erau murdare, peretii – decojiti si faianta – cazuta.

Cu patul in brutarie

Prin toata brutaria, inspectorii OJPC au gasit resturi de ceapa si usturoi, coji de cartofi, iar intr-un colt era patul lui Aurelian Bou. Alaturi de acesta s-au mai gasit citeva piese de schimb ruginite.

Toata faina din brutarie, aproximativ 1,5 tone, nu avea nici un fel de documente de provenienta. Brutarul Aurelian Bou nu a putut prezenta nici buletinul de analiza a fainii si nici a apei pe care o lua direct din fintina din curte.

De asemenea, brutarul nu detinea nici buletinul de analiza metrologica la cintar. Brutaria functiona in sediul fostei cooperatii, iar masina cu care se efectua transportul piinii era neautorizata.

„Este jalnic si jenant, ca sa nu zic nesimtire. Li se spune brutarii, cind de fapt nu sint altceva decit niste grajduri, maghernite, cocine in care se face piinea pe care o maninca oamenii. A primit 50 de milioane de lei amenda“, a spus Ion Tudor, seful OJPC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS