17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSotia si fiul i-au facut viata un calvar

Sotia si fiul i-au facut viata un calvar

• Dupa ce a suportat mai bine de 30 de ani toanele unei sotii bolnave psihic, un gorjean trebuie sa indure acum si bataile administrate de fiul sau

Constantin Ungureanu, de 58 de ani, din satul Valeni-Cirbesti, comuna Dragutesti – Gorj, este casatorit din 1969. In urma cu aproximativ zece ani a inceput insa calvarul.

Sotia, cu care avea deja patru copii, a inceput sa dea semne de nebunie.

„A devenit nervoasa, isterica. Gasea motive de cearta din orice si nu pierdea niciodata ocazia sa ma dracuie“, isi aminteste cu amaraciune Constantin.

In cele din urma, barbatul s-a vazut nevoit sa-si interneze consoarta intr-un ospiciu. De atunci, femeia a stat mai mult prin spitale, fara ca starea ei de sanatate sa cunoasca vreo ameliorare.

„Dimpotriva – spune barbatul – a inceput sa aiba tendinte distructive. Voia sa dea foc, sa distruga si chiar sa omoare. Am umblat cu ea pe la doctori, manastiri, dar pe unde nu am umblat. Degeaba. Acum este din nou internata intr-un spital de neuropsihiatrie“.

Aschia nu sare departe de trunchi

In ciuda amaraciunii provocate de boala sotiei, Constantin a incercat sa-si vada linistit de viata lui, alaturi de cei patru copii:

„Fetele sint casatorite, iar cea mai mica locuieste in casa mea impreuna cu sotul. Ma inteleg foarte bine cu ele. Sint cuminti si tin foarte mult la mine. Cu baiatul este insa altceva“.

Fiul, Constantin Costelus Ungureanu, de 28 de ani, este necasatorit. Acesta nu a fost insa un motiv pentru ca tatal sa nu-i ofere propria casa, in aceeasi curte cu el. Baiatul, in loc sa-i arate recunostinta, si-a rasplatit parintele cu batai.

„Cred ca ii seamana maica-si, altfel nu-mi explic de ce este atit de rau. E foarte razbunator, violent, iar cind mai bea cite un pahar e om nebun“, spune Constantin.

Joi, 19 septembrie, Costelus si-a batut atit de rau tatal incit acesta a ajuns la spital in stare de coma.

„M-a batut ca pe hotii de cai. La un moment dat

m-am dezechilibrat si am cazut cu capul de o dala de beton. Nu mai stiu ce s-a intimplat dupa aceea“, isi aminteste Constantin.

Constantin Ungureanu a fost internat in Clinica de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova cu diagnosticul traumatism cranian mediu. Intre timp si-a recapatat cunostinta, iar cadrele medicale sustin ca se va face bine.

Barbatul se gindeste insa cu groaza la momentul in care va trebui sa se intoarca acasa la fiul sau. „I-am spus sa se duca la doctor, ca e bolnav. S-a suparat atunci, a zis ca el nu este nebun si

m-a batut. Nu stiu ce as putea sa mai fac acum, decit sa plec de acasa sau sa-i omor pe amindoi si pe el si pe maica-sa“, a mai spus Constantin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS