10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii, mereu in atentia noastra!

Copiii, mereu in atentia noastra!

Doi copii din Craiova, cu virste de sapte, respectiv opt ani, au fost, in ultimele 24 de ore, victime ale accidentelor rutiere.

Marian Rosca, de opt ani, a fost accidentat joi dupa-amiaza de autoturismul Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare B-09-HOI. Baiatul, aflat pe raza comunei Malu Mare, se angajase in traversare prin loc nemarcat. El a fost grav ranit de autoturismul condus de Roberto-Romulus Boarca, de 32 de ani, necesitind transportarea de urgenta la Spitalul de Urgenta din Craiova.

Desi se angajase in traversare prin loc marcat, Cristina Flora, de sapte ani, a fost accidentata de un autoturism ieri-dimineata, in cartierul Brestei din Craiova.

Fetita, eleva in clasa intii, tocmai traversa strada pe trecerea de pietoni din apropierea Scolii nr. 16, pentru a se indrepta spre casa. Neacordind prioritate, autoturismul Tico, cu numarul de inmatriculare DJ-04-KGY, condus de Petrica Linca, de 41 de ani, din Craiova, a lovit-o pe Cristina, provocindu-i leziuni grave la nivelul gambei stingi. Copilul a fost transportat la Spitalul de Urgenta pentru acordarea ingrijirilor medicale. Conducatorul auto este cercetat pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Pentru a preveni asemenea accidente, mai ales acum, cind a inceput anul scolar, iar copiii sint expusi la nenumarate pericole, cpt. Marius Stamin, inspector la Biroul Politiei Rutiere Craiova, adreseaza citeva recomandari cetatenilor:

„Conducatorii auto trebuie sa respecte normele rutiere, sa adapteze viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic si, mai ales, la zonele aglomerate din apropierea institutiilor de invatamint si nu numai. Pietonii trebuie sa se angajeze in traversare numai prin locuri special amenajate, dar si acolo numai dupa o temeinica asigurare. Parintii trebuie sa le asigure copiilor locuri de joaca ferite de pericole si, de asemenea, trebuie sa-i insoteasca la institutiile de invatamint“.

Politistii olteni, speriati de numarul mare de victime din rindul copiilor

Lucratorii Serviciului de Politie Rutiera Olt au avut, conform statisticilor, un numar foarte mare de accidente rutiere in care victimele au fost copii scolari si prescolari.

Cauzele principale ale accidentelor in care au fost implicati elevii au fost traversarea neregulamentara, nesupravegherea din partea parintilor si mersul imprudent pe bicicleta. S-au inregistrat si doua cazuri, din cele peste 50 petrecute in anul scolar trecut, in care copiii au fost accidentati din vina conducatorilor auto chiar pe locurile marcate de trecere a pietonilor.

Cele mai multe accidente s-au produs in zilele de luni, intre orele 11.00-12.00 si 13.00-14.00, cind se presupune ca elevii fie veneau, fie plecau de la scoala.

O data cu inceperea anului scolar, agentii de circulatie olteni recomanda ca elevii sa cunoasca si sa respecte semnele de circulatie, iar parintii sa-si supravegheze mai bine copiii, mai ales daca acestia sint prescolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS