10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudentii nedusi la sport repeta anul!

Studentii nedusi la sport repeta anul!

Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) se arata neiertator cu studentii fara vocatie sportiva. Conform unei dispozitii a MEC, studentii anilor I, II si III care nu au promovat disciplina Educatie fizica si sport in cursul anului universitar proaspat incheiat vor fi declarati repetenti! Masura se aplica in cazul tuturor facultatilor care au adoptat sistemul de credite transferabile, printre care si cea de Stiinte Economice. Absurditatea dispozitiei este evidenta, din moment ce viitorii economisti ai tarii pot trece totusi fara probleme in anul urmator cu restante la oricare alte doua discipline, in mod sigur mult mai importante decit sportul in profesia pentru care se pregatesc.

Vestea ca risca repetentia a creat nemultumire pe holurile Universitatii din Craiova. Spre ciuda studentilor, atit decanul Facultatii de Stiinte Economice, Dumitru Constantinescu, cit si profesorul de specialitate, Mihai Barbu, au fost categorici.

„Studentii sint lenesi si nici macar nu dau pe la orele de sport. Pai eu, pe vremea mea, eram de-a dreptul performant la proba de semifond. Disciplina nu este optionala, este obligatorie si trebuie promovata“, si-a mentinut ferm pozitia decanul.

In schimb, in rindurile studentilor fierbe deja revolta. Ei califica dispozitia MEC ca fiind de-a dreptul aberanta. „Este inadmisibil ca, dupa ce am trecut restul examenelor, sa fiu pus acum in situatia de a repeta anul din cauza sportului. Azi-dimineata era coada la cabinetul profesorului Barbu! Miine (astazi – n.r.) este ultima zi in care mai pot aranja ceva“, si-a strigat furia, sub protectia anonimatului, un student din anul al doilea.

Din cite se vehiculeaza, studentii craioveni sint decisi sa stringa rindurile pe treptele Universitatii si sa-si faca publica opinia. Pina la inchiderea editiei nu am reusit insa sa luam legatura cu liderii ligilor studentesti pentru a ne confirma zvonurile potrivit carora se pregateste un protest de amploare impotriva dispozitiei MEC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS