24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGATMAT a pus ochii pe microbuzele elevilor

GATMAT a pus ochii pe microbuzele elevilor

Cel putin 400 de elevi din clasele I-IV nu au beneficiat in prima zi de scoala de laptele si cornurile acordate gratuit. Autoritatile judetului Gorj au recunoscut ca au existat ceva probleme, insa au declarat ca in proportie de 95%, actiunea a fost o reusita. Cu toate ca au asteptat sa le soseasca laptele si cornurile promise, elevii din comunele Ciuperceni, Telesti, Cilnic si Godinesti au plecat cu ghiozdanelele goale acasa. Interesant este ca dintre cele patru localitati care au ramas neaprovizionate este locul de bastina al inspectorului scolar general, Nicolae Mergea, iar o alta este comuna natala a lui Nicolae Mischie. Acesta a spus ca laptele nu a mai ajuns pentru ca este destul in Godinesti.

„M-au rugat sa transport eu pachetele“

In localitatea Ciuperceni, aflata la 27 de kilometri de Tirgu Jiu, exista patru scoli si 70 de elevi care trebuia sa primeasca lapte si cornuri. Ieri-dimineata, pina la ora 9.30, produsele inca nu ajunsesera. Mircea Fometescu, primarul localitatii, a spus:

„La noi nu a ajuns nimeni, desi am inteles ca trebuia sa vina in fiecare zi in localitatile aflate la o distanta de sub 50 de kilometri de Tirgu Jiu. Ba mai mult, unul dintre reprezentantii firmei GATMAT m-a intrebat daca nu as putea sa transport eu produsele cu microbuzul elevilor“. La scolile din Cilnic si Telesti, aflate la 19, respectiv 14 kilometri de Tirgu Jiu, nu au mai ajuns masinile firmei GATMAT. In cele doua localitati sint 249 de elevi de scoala primara. De asemenea, la Telesti nu exista nici spatii de depozitare si nici frigidere. Nici la Godinesti nu s-au distribuit laptele si cornurile pentru cei 85 de elevi de scoala primara.

„Elevii au plecat acasa si nu i-am mai gasit!“

Prefectul judetului Gorj, Toni Mihail Grebla, a recunoscut ca au existat citeva nereguli pe anumite trasee, insa acestea vor fi remediate de firma distribuitoare.

„Au fost probleme si in Dolj, de exemplu, unde laptele nu a mai fost distribuit. A fost si prima zi…“, a afirmat prefectul Toni Grebla. Directorul de vinzari al firmei GATMAT, Mirela Branescu, a spus ca masinile firmei au ajuns si in localitatile mai sus-amintite, insa nu au mai gasit pe nimeni in scoli. „Elevii au plecat acasa si nu i-am mai gasit. Noi am fost acolo… Stiti cum e: are loc festivitatea de deschidere, copiii isi iau cartile si pleaca acasa. Ideea este oricum ca in orase produsele sa fie distribuite zilnic, iar in comune, o data pe saptamina. Acolo unde nu am ajuns, elevii vor primi portie dubla“, a precizat Mirela Branescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS