Acasă Local Dolj Trebuia inchis OTV sau doar interzis „Dan Diaconescu in direct?“

Trebuia inchis OTV sau doar interzis „Dan Diaconescu in direct?“

Cornel Mondea-prefect de Dolj: „Faptul ca Dan Diaconescu, realizatorul emisiunii, este si directorul postului OTV, le da dreptate celor de la CNA. Si eu le dau dreptate, pentru ca emisiunile lui au incins spiritele. Diaconescu purta raspunderea emisiunilor pe care le realiza. Eu nu ma uitam la OTV. De obicei privesc emisiunile sportive, filmele bune si canalul Animal Planet. Nici chiar in acea seara, cind a aparut Nastase pe Antena 1 si Vadim Tudor pe OTV nu m-am uitat. Am urmarit citeva minute pe fiecare canal, apoi am schimbat programul“.

Cornel Boiangiu- presedinte PNTCD – filiala Dolj: „Partidul nostru protesteaza vehement impotriva suspendarii licentei de emisie a OTV. Postul de televiziune a fost interzis la ordinul institutiei prezidentiale. Este un precedent periculos. A fost interzis un post ca sa cinte altele internationala. Nu este de mirare ca aveam Rosienii nostri si pe Amza care ne spalau creierele. In cel mai rau caz, CNA putea sa ia niste masuri pe linie administrativa. Puteau fi amendati pentru mediatizare excesiva, in sensul ca nu au adus pe cineva capabil sa-l combata pe C.V. Tudor. Dar, categoric, nici emisiunea lui Diaconescu, nici postul in sine nu trebuia interzise. Este parerea mea, desi am fost insultat pe postul respectiv“.

Ion Voiculescu – presedintele Consiliului Judetean Dolj si al filialei judetene PSD: „Dupa parerea mea, avind in vedere acuzatiile care se aduc postului, este corect sa i se suspende licenta. Pe acest post se facea propaganda rasista si mai ales extremista. Si nu doar in emisiunea lui Dan Diaconescu. OTV poarta raspunderea tuturor emisiunilor pe care le difuzeaza. Eu nu am rabdare sa urmaresc emisiunile OTV. Sigur, un show politic civilizat avea farmecul lui, dar nu este cazul sa ne certam in direct la televizor“.

Mihai Dragu-viceprimar PRM al Craiovei: „Decizia CNA este abuziva, atita timp cit n-a primit in prealabil nici o somatie. Ar trebui sa se vada, dar nu se vede ca exista si alte posturi sau emisiuni cu o bogata coloratura politica. Sper sa se revina asupra acestei decizii, mai ales ca pe OTV au aparut opinii cit mai diverse. Dar au aparut si lucruri care nu convin anumitor partide ale spectrului politic romanesc. Puteau sa interzica o emisiune, dar nu un post. OTV era un post liber, necenzurat, iar CNA a incalcat libertatea de expresie pe care pretinde ca o apara. Altfel, ce facem? Pregatim emisiuni politice cu raspunsuri si intrebari prestabilite? Se vedea clar ca emisiunile interactive aveau priza la public si lumea suna sa spuna ce are pe suflet. De unde stim ca in aceasta problema nu au fost amestecate alte televiziuni, serios amenintate de cota de audienta pe care o atinsese emisiunea lui Diaconescu?“

Marian Jean Marinescu-vicepresedinte PD Dolj: „Decizia CNA este exagerata, avind in vedere ca pina acum nu s-au luat nici un fel de masuri. Trebuia sa se inceapa cu o sanctionare, dar s-a luat aceasta masura ca sa se puna, intr-un fel, la respect mass-media. Eu sint curios ce se va intimpla cu acele persoane care au dus la inchiderea postului (invitatii care au manifestat atitudini sovine si extremiste). Eu ma uitam foarte rar la OTV, in special atunci cind apareau reprezentanti ai opozitiei“.

Exit mobile version