Acasă Local „Recolta“ peste asteptari a comisarilor financiari olteni

„Recolta“ peste asteptari a comisarilor financiari olteni

Actiunile de control intreprinse de cei 16 comisari din cadrul Garzii Financiare Olt au vizat, in principal, in ce masura sint respectate legile fiscale si normele de comert. Comisarul sef al Garzii Financiare Olt, Damian Tanasescu, a declarat:

„Majoritatea faptelor sanctionate contraventional s-au incadrat in prevederile Legii nr. 12/1990 republicata in 1991 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati ilicite, ale Legii contabilitatii nr. 82/1991 si ale Legii evaziunii fiscale nr. 87/1994. Mai mult ca oricind, pe teren au fost depistate foarte multe incalcari ale actelor normative, care nu puteau fi lasate nepedepsite. Valoarea cumulata a sanctiunilor aplicate a fost mai mare ca de obicei, noi amendind 99 de agenti economici cu o suma totala de 693,5 de milioane de lei si confiscind bunuri sau chiar bani ce nu au putut fi dovediti cu acte legale in valoare de 370 de milioane de lei“.

Imaginatia patronilor – tot mai bogata

Cele mai multe amenzi au fost date ca urmare a nerespectarii disciplinei financiar-valutare si a neinregistrarii tuturor documentelor privind veniturile si obligatiile fiscale in domeniul productiei si comercializarii produselor la intern si extern.

Din cei 66 de agenti economici verificati in acest sens, la 32 s-au constatat grave abateri de la lege. Cei in cauza s-au ales cu amenzi in valoare de 240,3 milioane de lei. Cu aceeasi ocazie, comisarii financiari au confiscat de la trei patroni suma de 293,1 milioane de lei, care nu se regasea in nici un document legal.

Alte cinci firme care au avut ghinionul de a fi gasite in neregula de inspectorii financiari olteni au fost amendate cu 127 de milioane de lei. De la doua dintre acestea s-a dispus confiscarea de bunuri in suma de aproape 40 de milioane de lei.

Magazine fara case de marcat electronice

Patronii a sapte firme care se ocupau cu gestionarea si valorificarea deseurilor reciclabile au fost amendati pentru mai multe abateri de la legile in vigoare cu suma de 80 de milioane de lei.

De asemenea, organele de control au continuat sa descopere si in luna august cazuri care dovedesc „ambitia“ unora de a nu respecta cu nici un chip legea.

Astfel, obligatia tuturor agentilor economici care desfasoara activitati de comert de a se dota cu AMEF-uri (aparate de marcat electronice fiscale) ramine inca o optiune pentru multi dintre acestia.

Pentru ca nu isi achizitionasera case de marcat, 14 patroni au fost sanctionati cu amenzi in suma totala de 191 de milioane de lei, iar magazinele respective au fost inchise pina la dotarea cu AMEF-uri.

Exit mobile version