10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFrauda prin Internet de o jumatate de miliard

Frauda prin Internet de o jumatate de miliard

Politistii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova au identificat sapte tineri din Craiova care, in perioada 2001-2002, au comis mai multe fraude prin Internet, prejudiciind cinci firme din SUA, Marea Britanie si Thailanda cu suma de 15.800 de dolari – adica peste o jumatate de miliard de lei.

Grupul infractional este constituit din: Marius Cristian Bosnea, de 20 de ani, fara ocupatie; Valentin Azoicai, de 19 ani, student la Facultatea de Automatizari si Calculatoare Craiova; Marinela Delia Rosiu, de 22 de ani, operator calculator la farmacia Spitalului Municipal „Filantropia“ Craiova; Dragos Stefan Popescu, de 16 ani, elev in clasa a X-a la Liceul „Henri Coanda“ din Craiova; Marius Budau, de 19 ani, student la Facultatea de Automatica din Craiova; Alin Codrut Cretulescu, de 19 ani, fara ocupatie, si Andrei Bolovan, de 18 ani, student la Facultatea de Electrotehnica.

Cumparaturi pe cartile de credit ale unor americani si israelieni

Politistii considera ca acesti tineri, utilizind calculatoare de la cluburile de Internet 3D, UNDERGROUND si VIRUS, toate din Craiova, au efectuat comenzi la magazinele virtuale ale companiilor DISCOUNT COFFEE (SUA), IRISHTOO COM (Marea Britanie), GOLD METAL WRESTLING (SUA) si DIVINE INSPIRATIONS (Thailanda). Achitarea cumparaturilor s-a facut insa in mod fraudulos, folosind carti de credit ale unor cetateni americani si israelieni. Datele de identificare ale cartilor de credit au fost aflate prin spargerea site-urilor unor magazine virtuale, de unde titularii cardurilor efectuasera anterior diverse cumparaturi.

Prin aceasta metoda, invinuitii au reusit sa achizitioneze de la bijuterii din aur, echipament sportiv si articole de imbracaminte, pina la produse de uz casnic, bibelouri ori cafea. O mare parte din aceste bunuri obtinute fraudulos au fost, de altfel, descoperite la domiciliile celor sapte cu ocazia perchezitiilo efectuate de cadrele CZCCOA Craiova.

Cei sapte tineri sint cercetati in stare de libertate pentru comiterea infractiunii de inselaciune, fapta pedepsita de Codul Penal cu inchisoare de pina la 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS