10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNicolae Mischie, baronul Gorjului, taie si spinzura prin padurile judetului

Nicolae Mischie, baronul Gorjului, taie si spinzura prin padurile judetului

•Trei gorjeni au ramas fara lemnele pe care le cumparasera si fara bani numai pentru ca au avut ghinionul sa le taie dintr-o padure pe care Mischie o vrea pentru el • Aflat in excursie de recunoastere
a viitoarelor proprietati, Mischie i-a injurat pe oameni si le-a confiscat lemnul pe motiv ca l-au luat dintr-o padure care urmeaza sa intre
in proprietatea doamnei Bicescu, matusa sa • Intregul incident a fost filmat de un cameraman care il insotea pe presedintele consiliului judetean in expeditiile sale prin padurile Gorjului • Trei angajati
ai Directiei Silvice au fost retrogradati dupa aceasta intimplare

Ion Lazar, Ion Pirvulescu si Vasile Coica, trei locuitori din zona Runcu-Arcani, erau la inceputul lunii august in padurea din comuna Runcu, in zona Jeleselu, unde primisera bonuri pentru lemne de foc si de constructie. Oamenii tocmai terminasera de taiat lemnele marcate de padurar si se pregateau sa manince inainte de a le incarca in carute.

„Eram la masa cind a aparut domnul Mischie cu fiul sau, cu Sabin Cornoiu, seful de la Salvamont, si cu primarul din Runcu. Cind a vazut lemnele taiate, Nicolae Mischie a luat foc. A inceput sa tipe la noi si sa ne injure ca

i-am furat lemnele. Ne-a facut hoti si porci pentru ca am luat lemne din padurea care urmeaza sa intre in proprietatea doamnei Bicescu, matusa sa. Ne-au filmat si cu o camera video si ne-au pozat. Eu sint si ruda cu Nicolae Mischie, sint var de-al doilea cu sotia sa“, a spus Vasile Coica.

„Daca furam, eram de mult timp la puscarie“

Dupa ce i-a injurat pe oameni, presedintele Consiliului Judetean Gorj le-a poruncit sa nu incarce lemnele in carute si sa-l astepte pina se intoarce.

„Am asteptat cinci ore si in final ne-am apucat sa incarcam lemnele. Cind am plecat cu ele, ne-a intimpinat seful de post si ni le-a confiscat. A doua zi ne-au anulat si bonurile. Am ramas si fara lemne, si fara bani. In plus am muncit degeaba o zi intreaga si am mai platit si citiva oameni sa ne ajute. Am avut bon pe lemne de foc si de constructie. Le-am luat dintr-o parcela de unde cumparase Compania Lignitului si mai ramasesera citeva lemne. Suprafata respectiva trebuia lichidata. Am fost insotiti de padurar, nu am taiat de capul nostru. Nu am furat nici un lemn. Daca furam, eram de mult timp la puscarie“, a mai povestit Vasile Coica.

Primarul din Runcu recunoaste ca matusa lui Mischie a avut padure in locul de unde taiasera oamenii lemne

Primarul comunei Runcu recunoaste ca l-a insotit pe presedintele consiliului judetean in excursia sa prin padure.

„Domnul presedinte a venit sa vada locurile pe unde a avut doamna Bicescu padure. Este adevarat ca a avut si in zona Jeleselu, de unde taiasera oamenii lemnele. Nu i-am eliberat inca titlu de proprietate. Nu stim daca va primi acolo sau in alta parte, la schimb. Are de luat vreo noua hectare de padure. I-am gasit pe oameni cu lemnele taiate, iar domnul presedinte m-a intrebat ce-i cu ei. I-am aratat padurarul care era cu ei. Sa lamureasca el problema“, a spus Nicolae Caramete. Acesta a precizat ca lemnele celor trei au fost confiscate pentru ca nu corespundeau cu ce era pe bon.

„Nu mai luati apararea hotilor, mai baietasi“

Presedintele Consiliului Judetean Gorj spune ca cei trei nu faceau altceva decit sa fure din padurea statului, iar el i-a prins chiar la locul faptei.

„Aveau bon doar pentru lemn de foc si ei taiasera lemn de constructii. Nu furau de la mine, ca doamna Bicescu nu a fost inca improprietarita. I-am gasit furind din padurea statului. I-am filmat pe toti. Saptamina trecuta i-am mai gasit si pe altii, prin alte zone. Nu mai luati apararea hotilor, mai baietasi. Sa zica mersi ca nu i-am bagat in puscarie. Cazul este oricum cercetat de politie“, a spus Nicolae Mischie. Trei angajati ai Directiei Silvice Gorj au fost retrogradati dupa acest incident.

„Florea Safta, care fusese numit sef de ocol cu delegatie, si-a reluat postul de inginer de la Directia Silvica, pentru nerealizari. Nu a avut legatura cu acest caz. Seful de district, Puiu Bicoi, a fost retrogradat o luna padurar, iar padurarul Florin Pirvulescu a fost retrogradat muncitor, tot o luna. Cei doi au fost sanctionati pentru ca nu corespundea materialul lemnos taiat cu ceea ce era pe bon“, a spus Costel Bobic, seful Directiei Silvice Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS