Acasă Local Fostul presedinte al ELS BANK a fost arestat

Fostul presedinte al ELS BANK a fost arestat

Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a emis un mandat de arestare, pe o perioada de cinci zile, pe numele lui Serban Ionescu, fostul presedinte al Cooperativei de Credit BANCA POPULARA «ELS BANK», cercetat pentru folosirea in interes personal a unor sume de ordinul miliardelor de lei din banii depunatorilor.

Fostul presedinte al Cooperativei de Credit BANCA POPULARA «ELS BANK» este cercetat de procurorii doljeni sub acuzatia de gestiune frauduloasa, riscind o pedeapsa cu inchisoarea de la trei la zece ani.

Procurorii doljeni considera ca Serban Ionescu, de 53 de ani, din Craiova, s-a folosit de calitatea sa de presedinte pentru a acorda imprumuturi preferentiale propriilor firme, in detrimentul celor 600 de depunatori ai cooperativei de credit. Prejudiciul creat depaseste suma de trei miliarde de lei. Doar SC ELECTROSIMEX SRL, societatea lui Serban Ionescu, a obtinut o linie de credit de 1,8 miliarde de lei.

Eu vind si tot eu cumpar, dar pe banii deponentilor

Un alt cap de acuzare vizeaza contractele dezavantajoase incheiate de BANCA POPULARA «ELS BANK» privind cumpararea uzufructului unor automobile – un Renault Laguna si un Daewoo Espero – de catre ELS BANK de la aceeasi ELECTROSIMEX, adica un contract in care Serban Ionescu a fost si vinzator, si cumparator, obtinind astfel o suma substantiala de bani de la cooperativa de credit pe care o conducea.

Cercetarile urmeaza sa stabileasca si conditiile in care a vindut tot catre ELS BANK uzufructul unui spatiu care-i apartinea. Pe care a luat o nimica toata – aproape doua miliarde de lei – banii fiind folositi pentru a-si achita anumite datorii personale.

A fi sau a nu fi… bolnav

Mandatul de arestare preventiva a fost emis de procurori doar pe o perioada de cinci zile, caci Serban Ionescu a invocat anumite probleme de sanatate care nu i-ar permite sa suporte regimul de detentie.

„Se va face o constatare medico-legala a bolilor de care spune ca sufera, in functie de rezultatul careia mandatul de arestare ar putea fi prelungit sau nu“, a precizat magistratul Robert Kelemen, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj.

Exit mobile version