Acasă Local Dolj Admiterea computerizata – ultima repriza din acest an

Admiterea computerizata – ultima repriza din acest an

• Astazi-dimineata are loc ultima etapa a admiterii la licee si scoli profesionale, la care participa absolventii de gimnaziu cu sau fara examen de capacitate • Repartizarea se va face computerizat, pe cele 83 de locuri la liceu si 2.084 la scolile profesionale

Ultima etapa a repartizarii computerizate pe locurile ramase neocupate la licee si scoli profesionale are loc astazi in toata tara. De aceasta data, se va desfasura doar la nivel judetean, nu si national.

„Generalul“ Busoi va apasa pe buton

Astazi, la ora 7.00, inspectorul scolar general Constantin Busoi va apasa butonul care va lansa programul de repartizare computerizata a candidatilor din judetul Dolj. Admiterea se va incheia in mai putin de o secunda, astfel ca listele cu rezultatele vor fi afisate tot astazi.

Lupta cea mare se va da pe cele 83 de locuri din liceele doljene – 69 la zi si 14 la seral si fara frecventa – ramase libere ca urmare a retragerii sau transferarii candidatilor declarati admisi la prima sesiune din aceasta vara. La acestea vor avea insa acces doar absolventii de gimnaziu care au promovat examenul de capacitate. Ceilalti va trebui sa fie multumiti cu un loc la scoala profesionala, din cele peste 2.000 scoase la concurs.

„N-ar trebui sa existe candidati respinsi“

Printre candidati exista si elevi foarte buni. Astfel, in fruntea celor inscrisi pentru obtinerea unui loc la liceu se afla Erol Amet, din Calafat, cu media de admitere 8,63, unul dintre cei opt cu medii peste 8,00.

Medii mari – dar fara dreptul de a ocupa un loc la liceu – au si unii candidati la scolile profesionale care nu au promovat examenul de capacitate, cum ar fi Iustina Andreea Bercea, din Isalnita, si Mihaela Mateescu, din Ghindeni, cu medii de absolvire a gimnaziului mai mari de 9,00.

„In mod normal, n-ar trebui sa existe candidati respinsi, deoarece numarul total al candidatilor, aproximativ 1.800, este mult mai mic decit numarul de locuri. Nu sint insa excluse si surprizele“, a precizat Dorel Popa, coordonatorul admiterii computerizate din judetul Dolj.

Exit mobile version