6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalActivitatea a doua baruri din Severin a fost suspendata

Activitatea a doua baruri din Severin a fost suspendata

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatoriului (OJPC) Mehedinti au suspendat temporar activitatea a doua baruri din municipiul Drobeta Turnu Severin si au sanctionat mai multe societati comerciale de pe raza judetului Mehedinti.

„La SC Gim Bar SRL si SC Ilinca SRL-doua baruri din Turnu Severin, am constatat abateri, in privinta conditiilor de igiena: lipseau apa calda si substantele dezinfectante, vesela era insuficient spalata, iar grupurile sanitare nu erau bine igienizate. Am oprit serviciile de alimentatie publica de la cele doua unitati, pina la incadrarea in normele sanitare in vigoare. De asemenea, am aplicat doua sanctiuni contraventionale, in valoare de 10 milioane de lei“, a spus Alin Nistoran, inspector-sef al OJPC Mehedinti.

Produse comercializate in conditii improprii

In mediul rural, inspectorii au depistat, la magazinele verificate, produse cu termen de valabilitate expirat, respectiv faina alba si ciocolata, produse cu abateri de informare-etichetare, respectiv rahat, cacao si vin, si conditii igienico-sanitare necorespunzatoare. O alta deficienta majora gasita a fost si cintarirea, pe acelasi aparat, a produselor zaharoase si a detergentilor, motiv pentru care inspectorii au dispus luarea unor masuri corespunzatoare.

„La SC Sever Trans, din satul Ilinca, comuna Godeanu, am gasit produse cu termenul de valabilitate expirat-bomboane cu arahide, mustar, piper. De asemenea, nu se asigurau conditii igienico-sanitare pentru depozitarea produselor, cu atit mai mult cu cit magazinul se afla asezat la drumul de tara. Am sanctionat aceasta societate cu 1,5 milioane de lei“, a mai spus Alin Nistoran. Inspectorii de la Protectia Consumatorului Mehedinti au ajuns si in satul Bobaita, unde au controlat societatea Toscana SRL si Asociatia Familiala „Pirvanescu Maria“, din localitatea Balta, descoperind numeroase nereguli. Astfel, la asociatia familiala controlata, care presta activitatea de alimentatie publica, bauturile alcoolice erau servite la pahar, desi unitatea nu detinea autorizatie sanitara pentru acest obiect de activitate. Inspectorii au aplicat, in acest caz, o sanctiune contraventionala in valoare de 3 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS