10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada Popescu Voitesti este asfaltata doar pe harta primariei

Strada Popescu Voitesti este asfaltata doar pe harta primariei

In realitate, straduta are drept simbol o balta cu mormoloci care este numita de locatari „Lacul Bulucea“

Strada Popescu Voitesti, din cartierul Rovine, desi se afla in zona 1 a Craiovei, nu a avut niciodata macar pietris. Blocurile de aici au fost construite acum 20 de ani, iar locuitorii au mers de mai multe ori la Primaria Craiova si au semnalat faptul ca pentru a ajunge acasa trebuie sa treaca pe un drum de tara. Raspunsul edililor a fost clar: „Nu putem asfalta o strada care are deja beton“.

Locatarii s-au obisnuit cu vesnicul lac din mijlocul „strazii“, care exista de la construirea blocurilor si acum are chiar si o vegetatie si fauna bogate: trestie, ierburi, mormoloci si broaste care incinta seara de seara urechile locatarilor de pe strada Popescu Voitesti.

Cum in harta primariei strada este colorata cu verde, adica este betonata, nu mai avea rost sa mearga un functionar sa verifice daca se poate sau nu circula pe aici, daca locatarii care au semnalat situatia sint nebuni sau au dreptate:

„Am fost la primarie de nu stiu cite ori, dar ne-au zis ca strada este asfaltata si nu a venit nimeni sa verifice. Vin in zona, la petrecerile organizate la fabrica de alcool de aici, dar nu sa se intereseze de strada. Acum citeva luni a ramas cineva impotmolit in noroi si au venit cu un tractor sa-l scoata de aici“, spune M. L., locatar de pe strada Popescu Voitesti.

„Cine stie in ce buzunare sint materialele cu care trebuia asfaltata strada?”

Lucratorii primariei aveau planuri ca in aceasta zona sa fie mutata piata de la gara, dar s-au razgindit:

„Au venit si au facut masuratori, ziceau ca vor face o piata aici, dar au renuntat. Au lasat balta asta care miroase urit si ne-a inundat beciurile pentru ca nu este canalizare pe strada, iar apa se scurge pe tevile de termoficare si patrunde in subsolurile blocurilor. Cine stie in ce buzunare sint materialele cu care trebuia sa asfalteze strada?“, spune Dumitru Nita.

Asa ca mai-marii urbei sint multumiti ca nu exista nici un fel de problema cu drumurile din aceasta zona si trec la „asfaltarea“ altor strazi.

Harta din primarie pe care figura strada Popescu Voitesti ca fiind betonata a disparut a doua zi dupa ce am fotografiat-o. Sever Bordu, sef serviciu sistematizare si amenajare a teritoriului, spune ca „strada a ramas nesistematizata de la revolutie, dar a fost prinsa intr-un program pentru anul viitor. Harta pe care ati vazut-o este veche si este de fapt ceea ce trebuia sa se realizeze. Este ceva normal ca strada Popescu Voitesti figureaza ca este betonata. Pentru ca sint si strazi care pe acea harta sint trecute ca nu sint pavate. Deci este ceva normal“. Deci, la anu’ …

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS