13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSC RULMENTI SA Slatina a fost lasata in intuneric

SC RULMENTI SA Slatina a fost lasata in intuneric

Aflata cu un picior „in groapa“, SC RULMENTI SA Slatina pare condamnata sa nu reuseasca sa se privatizeze. Miercuri, 21 august, fabrica a fost lasata in intuneric, la propriu si la figurat, din cauza datoriilor catre ELECTRICA. Este vorba despre unul din „copiii“ fostei unitati-gigant de stat CONEL, respectiv TERMOELECTRICA, fata de care uzina slatineana a acumulat datorii de 700 de milioane de lei. Dindu-si seama ca pina nu va plati din datorie nu va reusi sa onoreze nici o comanda, actuala conducere a fabricii, in frunte cu Victor Barbu, directorul general, a facut imposibilul si a adunat 870 de milioane de lei (datorie + compensari) cu care a dorit sa plateasca restanta. Mare a fost insa surpriza reprezentantilor SC RULMENTI SA, cind li s-a spus ca banii nu vor rezolva problema deoarece suma respectiva nu poate fi acceptata. Prin urmare, energia electrica a fost intrerupta la fabrica de miercuri, singura lumina fiind… de la luminari.

„Am pus-o de mamaliga!“

Directorul general al SC RULMENTI SA Slatina a spus referitor la aceasta inedita situatie: „Nu intelegem ce se vrea: noi venim cu banii sa ne platim datoriile, iar ei nu ne primesc? Pina acum ne scoteau ochii ca de ce nu platim, iar cind ne ducem cu banii, ne spun ca nu pot sa-i primeasca! Ce-i bataia asta de joc?“

Directorul Victor Barbu a fost ieri la Bucuresti impreuna cu liderul sindicalistilor din fabrica, Nicolae Calin, pentru a lamuri situatia. Ei au reusit sa obtina, verbal, o promisiune de la directorul general al SC ELECTRICA SA, Lucian Bobiu, ca vor avea din nou energie electrica.

„Avem comenzi urgente de 240.000 de rulmenti, pe care trebuie sa-i livram zilele astea. .Acum am fost intirziati dintr-o prostie. Ce fac oamenii din fabrica daca ramin cu acesti rulmenti pe stoc? Cine-i cumpara? Guvernul? Daca nu inteleg ce se intimpla la Slatina, am pus-o de mamaliga!“, a mai afirmat managerul SC RULMENTI SA, Victor Barbu.

Fiind izolati de restul lumii (telefoanele au fost intrerupte de mai multe luni) si avind datorii la bugetul statului de 11,5 miliarde de lei, cei 577 de salariati care au mai ramas in unitate sint hotariti sa schimbe „placa“ daca li se vor pune bete in roate si de aceasta data. In plus, decizia lor este intarita si de cele peste sase miliarde de lei pe care ar fi trebuit sa le incaseze pina acum de la fabrica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS