24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPiese auto necertificate RAR comercializate pe piata severineana

Piese auto necertificate RAR comercializate pe piata severineana

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti impreuna cu reprezentantii de la Registrul Auto Roman au verificat doua magazine de piese auto din municipiul Drobeta Turnu Severin. La SC FRANC ACTIV si la SC PROFICOM SRL, au fost depistate produse fara elemente de identificare-caracterizare si piese necertificate RAR, aflate la comercializare.

„La societatea FRANC ACTIV nu se realiza informarea consumatorilor, becurile auto nu erau certificate RAR, bucsele flexibile si filtrele auto nu aveau elemente de identificare, motiv pentru care am dispus sanctionarea cu 5,5 milioane de lei. De asemenea, piesele au fost oprite temporar de la comercializare, pina la incadrarea in prevederile legale. La societatea Profi Com, s-au gasit rulmenti import Ungaria, supapa compresor si alte citeva piese fara elemente de identificare. Si aceasta societate a fost sanctionata cu suma de un milion de lei“, a spus Alin Nistoran, inspector-sef al OJPC Mehedinti.

Inspectorii au mai verificat si patru societati comerciale din Simian, unde au fost gasite produse cu termen de valabilitate expirat, respectiv faina alba, napolitane, ciocolata, motiv pentru care s-a dispus oprirea definitiva a comercializarii acestora, si produse cu abateri de informare-etichetare, pentru care s-a dispus oprirea temporara a comercializarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS