8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMasina de pompieri a rasturnat un minibuz plin cu calatori

Masina de pompieri a rasturnat un minibuz plin cu calatori

• O masina de pompieri a lovit un minibuz plin cu calatori in intersectia din fata Casei Tineretului din Craiova • Mijlocul de transport a fost proiectat peste scuarul de pe bulevardul Nicolae Titulescu, aterizind rasturnat pe o parte pe linia de tramvai • Pasagerii au iesit din minibuz pe geamul din spate, 12 dintre ei fiind transportati la Spitalul de Urgenta din localitate, pentru ingrijiri medicale • Cel mai grav a fost ranita o femeie careia i s-a infipt in git un ciob din geamul minibuzului • Soferul mijlocului de transport apartinind RAT Craiova sustine ca n-a auzit sirena masinii de pompieri si nici pe cea a ambulantei SMURD, care o insotea cu girofarul aprins

Minibuzul RAT Craiova cu numarul de inmatriculare BV-83-TVS, aflat pe traseul 2R, plecase la ora 12.00 din Craiovita Noua cu circa 20 de pasageri la bord. De la cimitirul Sineasca a trecut prin fata Liceului de Chimie si s-a oprit la semaforul din fata Casei Tineretului din Craiova, la intersectia cu bulevardul Nicolae Titulescu. Cind a aparut culoarea verde, soferul a demarat pentru a traversa intersectia. Din stinga a aparut insa o autoscara de pompieri, care se deplasa la o interventie in cartierul Craiovita Noua, unde o femeie ameninta ca se va arunca de pe bloc.

In plina viteza, masina de pompieri a izbit violent mijlocul de transport in comun. Minibuzul a zburat efectiv prin aer peste scuarul dintre cele doua sensuri de mers ale bulevardului, aterizind la citiva metri distanta, rasturnat pe partea dreapta, pe linia de tramvai, chiar in dreptul refugiului unde citeva persoane asteptau tramvaiul.

„Am crezut ca n-o sa mai apuc ziua de miine“

Dupa ce au spart geamul din spate, pasagerii au iesit, cu chiu cu vai, din minibuzul rasturnat – unii pe picioare, altii de-a busilea – strecurindu-se printre scaunele rupte, cioburi si bagaje. Cei raniti mai grav au fost scosi din masina de echipajul SMURD care insotea masina de pompieri. Ultimul a iesit soferul minibuzului, mai mult speriat decit ranit, in ciuda parbrizului facut ferfenita.

La fata locului au sosit alte trei ambulante, care au transportat ranitii la Spitalul de Urgenta Craiova. Trei dintre pasagerii minibuzului au suferit leziuni grave, fiind ingrijiti de cadrele medicale de la SMURD.

In situatie critica a ajuns la spital Florica Solomonescu, de 40 de ani, care avea o bucata de sticla infipta in git. Dr. Alina Lupu, medic specialist de medicina generala in cadrul SMURD, a declarat:

„Femeia a suferit un traumatism cranio-facial, prezentind multiple plagi la nivelul capului si gitului, precum si o bucata de sticla infipta in git. Am reusit sa-i scoatem bucata de sticla, iar acum este in afara oricarui pericol vital“.

Alte noua persoane cu leziuni usoare au ajuns in Clinica de Urgente, unde le-au fost pansate leziunile. Unul dintre raniti, Gabriel Popescu, de 22 de ani, se considera norocos ca a scapat cu viata dupa un asemenea accident:

„Eram in minibuz impreuna cu prietenul meu, Cosmin Dragota, pe scaunele de la geam, cind am vazut masina de pompieri venind direct spre mine. Am incremenit, crezind ca n-o sa mai apuc ziua de miine. Apoi, masina s-a rasturnat. Pentru o clipa, mi-a fost frica sa ma misc, gindindu-ma ca as putea fi grav ranit. Dar am vazut ca nu aveam decit niste zgirieturi si i-am multumit lui Dumnezeu. Am condus masina mea chiar cu 120 km/h, dar asa ceva n-am crezut ca mi se va intimpla vreodata“.

Constantin Gegiu, de 57 de ani, insotit de mama sa, de 76 de ani, se ducea cu acelasi minibuz la Spitalul de Urgenta ca sa-si vada sotia internata acolo. A ajuns in final la spital, dar cu o ambulanta: „Am iesit singuri din autobuzul rasturnat, atit eu cit si mama mea, fara sa ne mai intereseze de bagaje. Nici nu stiu ce s-a intimplat cu ele“.

De vina e girofarul… lipsa

Politia a inceput cercetarile pentru a stabili cauzele accidentului de circulatie. Primii audiati au fost soferii celor doua autovehicule.

„Am pornit de la semafor pe culoarea verde. N-am auzit nici o sirena si n-am vazut nici un girofar, pentru ca as fi oprit si as fi acordat prioritate. Si, spre deosebire de masina de pompieri, nici nu aveam viteza mare, pentru ca doar plecasem de la semafor. Pur si simplu, m-am trezit cu masina de pompieri ca m-a lovit in partea stinga spate si ne-am rasturnat“, a declarat George Caprarin, soferul minibuzului RAT.

Conducatorul autovehiculului apartinind Grupului de Pompieri „Oltenia“, plt. mj. Valeriu Florea, are o alta varianta:

„Veneam pe bulevardul Nicolae Titulescu, iar cind am intrat in intersectie aveam sirena in functiune. Autoscara nu poseda girofar, dar ambulanta SMURD din spatele meu avea pornite atit sirena, cit si girofarul, astfel incit soferul de pe minibuz nu putea sa nu ne observe“.

Lt. col. Marin Popescu, seful Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, a mentionat: „Din datele pe care le avem, cel care se face vinovat de producerea accidentului ar fi soferul pompierilor, care a patruns cu masina in intersectie pe culoarea rosie a semaforului fara sa foloseasca mijloacele de avertizare, urmind a fi cercetat pentru vatamare corporala din culpa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS