Acasă Local Un agent de paza a restituit aproape 400 de milioane gasite intr-o...

Un agent de paza a restituit aproape 400 de milioane gasite intr-o parcare

Un agent de paza (de nationalitate romana si chiar oltean!!!), angajat cu supravegherea parcarii magazinului Metro din Craiova, a gasit si… a restituit fabuloasa suma de 10.000 de dolari, 600 de lire sterline, 600.000 de lei, alaturi de un telefon mobil Nokia 5110, cu un credit de aproximativ 300 de dolari. Simbata seara, in timp ce isi efectua serviciul de supraveghere la magazinul Metro, Doru Tuta a gasit, intr-un carucior de marfa parasit in parcare, o borseta de piele, in care se aflau respectivele valori.

Desi in mod obisnuit o asemenea intimplare ar soca pe oricine si l-ar impinge spre gesturi… omenesti, tinarul de 26 de ani nici n-a clipit: s-a dus frumusel la seful de tura, a predat obiectul si si-a reluat postul. Este adevarat ca, in drum, a aruncat o privire pe dupa fermoar, dar teancul de verzisori nu l-a emotionat nici cit negru sub unghie. Cu sufletul usor ca fulgul, Doru si-a facut datoria de angajat al firmei SecurIT Force, adica sa anunte inspectorul de siguranta si sa predea orice obiect gasit. Mai mult decit atit, chiar s-a bucurat!

„Mai putin de la altii, mai mult de la Dumnezeu!“, ar fi spus in momentul in care a lasat sa-i scape norocul printre degete.

Fireste ca pentru cinstea si omenia lui, rasplata nu s-a lasat nici ea asteptata. In primul rind, fostul pagubit a tinut sa-l binecuvinteze, mentionind printre gifiieli – de atitea emotii isi pierduse glasul – ca il va cadorisi cu o recompensa substantiala. Apoi au urmat laudele colegilor de breasla si, bineinteles, ale sefului – Cosmin Jianu, director teritorial SecurIT Force. Recompensa materiala a venit si ea, mai subtire, e adevarat: din partea firmei de paza -100 de dolari cu o diploma de merit, un echipament nou-nout si promisiunea de marire de salariu cu aproape… 500.000 de lei; din partea sefului, personal – 500.000 de lei si promisiunea de citeva zile libere.

Magazinul Metro, la rindul lui, il va onora pe Doru Tuta in urmatoarele zile cu o suma frumusica. Directoarea Metro Craiova, Andreea Lupea, nu a lasat sa „transpire“ nimic in acest sens, intrucit decizia va apartine Consiliului de Administratie.

Adunate toate la salariul lunar – de trei milioane fix – Doru Tuta nici nu o sa simta ca i-au trecut pe linga buzunar vreo zece ani de munca. Si totusi… cinstea este cinste, chiar daca face rau la stomac. Doru e fericit si cu o constiinta atit de impacata, incit l-ar lua la bataie orice oltean sadea. „Nu poti sa iei asa o suma de bani… Ma gindesc si la omul care a pierdut-o. Si apoi, banii nu erau ai mei“. Ferice de el! Noi il asiguram ca, pentru fapta lui, va avea o viata fericita, linistita si cinstita.

Exit mobile version