Acasă Local Braconieri surprinsi de politistii de frontiera

Braconieri surprinsi de politistii de frontiera

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) a initiat o serie de actiuni in comun cu IJP Mehedinti, Garda Financiara, Compania Nationala Apele Romane, Directia Generala Agricola Mehedinti si Directia Sanitar-Veterinara, fiind confiscata o cantitate de 1.016 kg de peste, comercializata ilegal.

De la inceputul anului si pina in prezent au fost aplicate 343 de amenzi contraventionale in valoare de aproximativ 155 de milioane de lei. De asemenea, 212 persoane care au incalcat Legea 192/2000 au fost avertizate. Au fost solutionate noua cazuri penale cu 13 faptuitori si au fost confiscate noua plase monofilament.

Desi au fost inasprite sanctiunile privind braconajul piscicol, politistii de frontiera surprind in continuare cetateni care nu se lasa intimidati de prevederile legii. Pe 13 august, politistii din sectorul Orsova au surprins doua persoane pescuind cu plasa monofilament.

Dan Opritescu, de 39 de ani, din comuna mehedinteana Eselnita, care nu avea autorizatie de pescuit, il ajuta in activitatea de braconaj pe Ionel Petrovici, de 31 de ani, din aceeasi localitate, detinatorul unei plase monofilament. Celor doi li s-au intocmit acte de cercetare penala pentru comiterea infractiunii de pescuit industrial cu unelte interzise, fapta prevazuta si pedepsita de art. 62 lit. a din OG 76/2002, ei riscind o pedeapsa cu inchisoarea intre cinci si zece ani.

In aceeasi zi, in timpul unei misiuni de control pe DN 57, politistii de frontiera din sectorul Dubova au gasit in portbagajul autoturismului Isuzu cu numarul de inmatriculare MH-01-VMP o plasa monofilament.

Celor trei ocupanti ai autoturismului li s-au intocmit dosare penale pentru comiterea infractiunii de detinere de unelte de pescuit interzise, fapta prevazuta si pedepsita de art. 61 alin. 1 lit. e din OG 76/2002. Ei risca o pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la patru ani sau o amenda penala cuprinsa intre 25 de milioane si 30 de milioane de lei.

Silviu Bogatoniu, de 25 de ani, din comuna mehedinteana Burila Mare, care desi pe 4 august a fost surprins pescuind cu unelte interzise, fapta pentru care avea intocmit dosar penal, a persistat in ilegalitate, pe 12 august fiind din nou surprins de politistii de frontiera de la punctul de control Vrancea, practicind pescuitul industrial fara autorizatie, alaturi de alti doi localnici care posedau autorizatie de pescuit, fapta prevazuta si pedepsita de Legea 192/2001, modificata prin OG 76/2002.

In perioada urmatoare, politistii de frontiera mehedinteni isi vor intensifica verificarile pentru depistarea si sanctionarea celor care incalca legislatia in vigoare.

Exit mobile version