12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Marinei in Mehedinti

Ziua Marinei in Mehedinti

Ziua de Sfinta Maria coincide cu Ziua Marinei Romane. Conform traditiei, in toate porturile din tara au avut loc ceremoniale legate de aceasta sarbatoare. Si in municipiul Drobeta Turnu Severin s-au desfasurat manifestari dedicate acestei zile. Avind in vedere ca Unitatea de Marina Militara din Severin a fost desfiintata, sarbatoarea a fost organizata de societatea NAVROM, cu sprijinul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

Ceremonialul a debutat la ora 9.30 in Portul din Drobeta Turnu Severin, o data cu sosirea prefectului judetului si a celorlalti invitati. A avut loc o slujba religioasa, urmata de depunerea coroanelor in memoria marinarilor cazuti la datorie si a celor care activeaza in Marina Romana.

Manifestarile au continuat cu celebrele jocuri marinaresti, cum ar fi trasul la parime, alergarile in sac, aruncarea ratelor in apa si, bineinteles, prinderea purcelusului. La sfirsitul manifestarilor, s-au desfasurat croaziere pe Dunare, organizate pentru grupuri de 50 de persoane. Si in Orsova a fost sarbatorita Ziua Marinei. Avind in vedere ca in aceasta perioada se desfasoara sarbatorile dedicate Zilelor Municipiului, programul manifestarilor a fost comun, beneficiind si de prezenta prefectului judetului Mehedinti, Dan Trancota, si a reprezentantilor Primariilor Orsova si Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS