11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRadare ultramoderne pe drumurile doljene

Radare ultramoderne pe drumurile doljene

• Politia rutiera doljeana dispune, de miercuri, de doua radare ultramoderne, care pot inregistra si fotografia de la 1,5 km distanta orice sofer al carui autoturism depaseste viteza legala, trece pe culoarea rosie a semaforului sau nu respecta regulile de acordare a prioritatii • Proprietarul autovehiculului va primi acasa procesul-verbal de contraventie insotit de o fotografie care sa-i dovedeasca vinovatia

Politia rutiera doljeana avea in dotare pina in urma cu trei ani doar autoturisme Dacia 1300. Dotarile s-au imbunatatit in ultima perioada, politistii dispunind in prezent de sase autoturisme VW Vento, doua performante VW Passat – cu motoare de aproape 200 CP, capabile sa depaseasca 200 km/h -, citeva Renault Chamade, dar si de o motocicleta BMW.

Dotarea lasa de dorit si in ceea ce priveste radarele pentru depistarea soferilor vitezomani, cele doua aparate de pina acum fiind vechi.

Atentie la DJ-10-POL si DJ-14-POL!

De miercuri, Politia rutiera doljeana dispune de doua noi aparate radar.

„Un astfel de aparat, in valoare de 10.000 de euro, este capabil sa masoare viteza de deplasare a autovehiculelor indiferent daca masina pe care este instalat stationeaza sau este in mers si indiferent de sensul de mers al autoturismului reperat. Viteza de deplasare a unui autovehicul poate fi inregistrata de la o distanta de aproximativ 1,5 km, filmind in acelasi timp masina, iar fotografiile efectuate sint probe indubitabile ale incalcarii regulamentului de catre conducatorii auto“, a precizat lt. col. Marin Popescu, seful Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

Soferii vitezomani vor primi acasa procesele-verbale de contraventie insotite de fotografia vehiculului, pe care este inscriptionata viteza de deplasare, astfel incit orice contestatie in justitie va fi inutila.

Cele doua radare noi vor fi instalate pe doua autoturisme VW Vento ale politiei – DJ-10-POL si DJ-14-POL – care vor opera in zona municipiului Craiova. Alte doua aparate similare urmeaza sa soseasca in citeva zile, astfel ca, impreuna cu cele vechi, numarul aparatelor radar ale politiei doljene va ajunge la sase, fiecare oras al judetului urmind sa aiba in dotare cite un radar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS