5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBolnavii pleaca din spital ca sa petreaca de Sfinta Maria

Bolnavii pleaca din spital ca sa petreaca de Sfinta Maria

Medicii din Tirgu Jiu s-au confruntat zilele acestea cu un fenomen mai putin obisnuit. Foarte multi bolnavi au solicitat externarea pe motiv ca au probleme familiale. Adevarata cauza a plecarii din spital a constituit-o, se pare, apropierea Sarbatorii de Sfinta Maria, pe care multi bolnavi vor sa o petreaca la rude sau cu prieteni.

Acest lucru a fost posibil mai ales in sectiile unde sint internati pacienti cu afectiuni considerate mai usoare.Seful Sectiei de dermatologie, doctorul Constantin Davidescu, a facut in aceasta saptamina de 33 de externari.

„Astazi am facut 15 externari. Ma doare mina de cite foi am scris. S-a golit sectia. Trei sferturi din pacienti s-au externat. Ei spun ca au probleme de familie, dar eu stiu ca vor sa petreaca alaturi de familie si de prieteni. Asa se intimpla intotdeauna la sarbatori. Noi intocmim fise speciale, cu scrisoare catre medicul de familie pentru continuarea tratamentului. In biletul de iesire se specifica faptul ca externarea s-a facut la cerere. Unii risca agravarea afectiunilor pe care le au. Peste citeva zile se vor intoarce in sectie. Atunci nu o sa mai facem fata cu internarile. Acest fenomen apare si cind este sezonul muncilor agricole. Pe unii oameni ii mai inteleg. Nu au din ce trai si daca pierd si recolta, nu mai au cum sa se descurce“, a spus Constantin Davidescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS