12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArhitectul sef al Doljului si-a instalat in birou decalogul anticutremur

Arhitectul sef al Doljului si-a instalat in birou decalogul anticutremur

Desi nu crede in iminenta unui cutremur devastator, arhitectul sef al Doljului, Dumitru Cernatescu, si-a instalat in birou un panou imens cu principalele zece reguli care trebuie respectate in caz de seism.

„Cred ca toate nenorocirile prezise de asa-zisii clarvazatori sint gogosi. Nu neg, exista probabilitatea producerii unui cutremur, dar numai facind calcule speculative. De exemplu, se studiaza periodicitatea acestora si conditiile in care s-au produs. Eu imi amintesc ce dezastru a facut cel din 1977. Mi-am instalat panoul ca sa recapitulez ce trebuie sa fac daca va fi cutremur si mai ales sa vada cei care au venit sa-mi ceara sfatul“, a spus Cernatescu.

Panoul cu pricina contine si imagini surprinse in urma seismului care a devastat Romania in 1977. Cernatescu spune ca ele au fost puse la dispozitie de Ministerul Transporturilor si Locuintei, care in perioada 1993-1994 a intentionat sa duca o campanie de informare in urma numeroaselor prevestiri de atunci, dar a renuntat din cauza ca informatia, provenita din surse oficiale, putea produce panica in rindul populatiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS