16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Proiectil descoperit la Sisesti – Mehedinti

Titu Popescu, din Craguiesti, comuna Sisesti – Mehedinti, a descoperit un proiectil in urma cu doua zile, in timp ce sapa o groapa. Cetateanul i-a anuntat imediat pe politistii din Sisesti, acestia informind la rindul lor Inspectoratul Judetean de Protectie Civila Mehedinti. O echipa de specialisti din cadrul Inspectoratului de Protectie Civila Mehedinti, condusa de maiorul Antonie Dumitru, s-a deplasat imediat la fata locului. Dupa ce s-au convins ca proiectilul nu prezinta nici un pericol, specialistii l-au ridicat si transportat la sediul Inspectoratului, unde a fost depozitat in buncarul special amenajat. Potrivit colonelului Pavel Ungureanu, seful Inspectoratului de Protectie Civila Mehedinti, proiectilul dateaza din timpul celui de-al doilea razboi mondial, are calibrul de 76 mm si nu prezinta nici un pericol pentru populatie. In urmatoarele zile, proiectilul va fi distrus in poligonul automatizat din comuna mehedinteana Jidostita.

(R.G.)

Un minor din Orsova – victima unui accident de circulatie

Politistii orsoveni au fost sesizati luni seara, de catre medicii Spitalului Municipal din localitate, ca la Sectia urgente a fost adus un minor in virsta de sapte ani. Acesta prezenta traumatism cranian cerebral acut inchis, plaga escoriata in regiunea lombara stinga, plaga escoriata gamba treime inferioara, fiind victima unui accident de circulatie. In urma cercetarilor efectuate, a fost depistat soferul vinovat. Garolea Catalin, de 22 de ani, din Orsova, in timp ce conducea autoturismul Opel Corsa cu numarul de inmatriculare RD-ER-320 pe strada Stefan cel Mare, l-a accidentat pe copilul care se juca nesupravegheat pe strada. Din primele cercetari a rezultat ca minorul a fost impins in fata masinii de un coleg de joaca. Soferul a parasit locul accidentului, fiind identificat la scurt timp de cadrele Politiei Municipale Orsova. Lui Garolea Catalin i s-a intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunilor de vatamare corporala si parasirea locului accidentului.

(R.G.)

A murit inecat

Florea Stelian, de 50 de ani, din satul Ghindeni, comuna Malu Mare, a fost gasit inecat luni dimineata, in lacul Lala din localitate. Barbatul a plecat, simbata, impreuna cu rudele sale sa faca baie. Dupa citeva ore, acestea s-au intors acasa, dar Stelian Florea a mai ramas la scaldat, de unde nu s-a mai intors. Corpul sau a fost gasit dupa doua zile de paznicul lacului, Gheorghe Apostol, plutind pe apa. Hainele victimei au fost gasite de rude la o distanta de 70 de metri de cadavru, iar paznicul spune ca nu a vazut cind Florea Stelian a intrat in apa. Barbatul avea doi copii si traia singur pentru ca se despartise de sotie. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Clinic nr.1 Craiova, pentru efectuarea necropsiei.

(I.P.)

Si-a prins mina in uruitoare

Gheorghe Trana, de 66 de ani, din Craiova, era cit pe ce sa ajunga hrana pentru pasari. Barbatul isi aminteste ca luni dupa-amiaza era la tara, in comuna Urzicuta, cind a pus in functiune uruitoarea electrica: „Am bagat porumbul, dar m-am trezit la un moment dat ca nu mai puteam sa scot mina de acolo din cauza curentului. Noroc cu un nepot de-ai mei care era prin preajma si a oprit uruitoarea, ca altfel cred ca-mi toca mina. Asa am scapat cu citeva julituri, dar m-am curentat rau“.

Gheorghe Trana este acum sub supraveghere medicala in Clinica de chirurgie plastica a Spitalului de Urgenta Craiova, unde a fost internat cu diagnosticul arsuri de gradele II si III prin electrocutare la umarul sting, traumatism toracic.

(S.T.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS