17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO minora si-a ingropat in curtea casei copilul nou-nascut

O minora si-a ingropat in curtea casei copilul nou-nascut

Medicii de la Laboratorul de Medicina Legala din Tirgu Jiu au confirmat faptul ca micutul a fost nascut viu

Luminita Calotescu, de 17 ani, din satul Negreni, comuna Licurici, si-a ingropat copilul imediat dupa ce l-a nascut. Tinara a fost ajutata sa scape de corpul micutului de sora sa, de 16 ani. Cu toate ca, dupa cum au precizat si doctorii de la Sectia ginecologie a Spitalului din Tirgu Jiu, tinara mama se afla in luna a saptea cind a nascut, aceasta a declarat ca nu a stiut niciodata ca este insarcinata.

Cadavrul fetitei, care cintarea la nastere 1,8 kilograme, a fost dezgropat luni dimineata de catre Constantin Calotescu, tatal tinerei mame.

Doctorul Constantin Cretan, de la Laboratorul de Medicina Legala din Tirgu Jiu, a spus ca, in urma efectuarii necropsiei, s-a constatat ca fetita a fost nascuta vie. Rezultatul va fi trimis pentru confirmare sau infirmare la Institutul de Medicina Legala (IML) din Craiova.

Luminita Calotescu a fost internata duminica seara in stare grava la Spitalul din Tirgu Carbunesti, unde a stat citeva ore. Deoarece nu i-au putut opri hemoragia, medicii au hotarit trimiterea fetei la Spitalul din Tirgu Jiu. Acolo a fost internata la compartimentul Reanimare al Sectiei ginecologie, unde medicii i-au scos resturile de placenta, consemnind lipsa fatului.

Necazurile tinerei, care a renuntat la scoala cind era in clasa a VIII-a, au inceput in urma cu sapte luni, cind fata s-a iubit cu un flacau din sat. De atunci si pina cind Luminita Calotescu a intrat in chinurile facerii, nimeni nu a stiut ca este insarcinata. Nici macar ea, care s-a declarat uimita cind duminica seara s-a trezit cu micutul linga ea.

In acea zi, minora a plecat, impreuna cu parintii si cu cei cinci frati ai sai, in padure, la cules de ciuperci. Din neatentie, fata a alunecat pe un ciot si a cazut intr-un sant, simtind dureri in zona abdomenului, pe care insa nu le-a luat in seama.

Dupa ce au terminat de cules ciuperci, au plecat acasa, unde, dupa ce au mincat ceva, cei sase copii ai familiei Calotescu au dormit pina la ora 18.00, cind au fost treziti de parinti, ambii someri, pentru a merge cu vacile. Luminita a spus insa ca se simte rau si ca vrea sa mai stea in pat. La ora 19.00, pentru Luminita au inceput chinurile facerii

„Am luat-o pe sora-mea si l-am ingropat amindoua in gradina“

Fata sustine ca se afla singura in camera cind a inceput sa aiba primele dureri si si-a dat seama ca va naste. Copilul a fost adus pe lume pe patura din pat.

„Am simtit o durere si nu stiam ce o sa se intimple. Nu am stiut niciodata ca sint insarcinata. Prin februarie, fusesem cu un baiat din sat: cinta la orga pe la nunti. De atunci nu am mai fost cu nimeni. Am facut copilul si nu mai stiu nimic, pentru ca mi-a fost rau. Cam la o jumatate de ora dupa ce l-am nascut, am luat-o pe sora-mea si l-am ingropat amindoua in gradina. Am sapat o groapa, nu prea mult, am luat copilul pe care il pusesem intr-o punga, si l-am asezat in groapa. Dupa aia, am tras pamintul cu sapa. Spre seara, am inceput sa singerez si unul dintre fratii mei a dat telefon la salvare. Cred ca am lesinat, ca nu mai stiu nimic. M-am trezit la spital“, a spus Luminita Calotescu.

Tatal fetei, Constantin Calotescu, a fost cel care a dezgropat cadavrul nou-nascutului, pe care l-a dus la morga Spitalului din Tirgu Jiu. Doctorul Constantin Cretan, de la Laboratorul de Medicina Legala din Tirgu Jiu, a precizat:

„Am efectuat necropsia fatului si pot sa spun ca, in urma analizelor, a rezultat ca fetita a fost nascuta vie. Noi insa vom trimite analiza noastra la Institutul de Medicina Legala din Craiova, pentru a ne confirma sau infirma acest lucru. Pentru ca de acesta depind cercetarile politiei“.

In cazul in care IML Craiova va confirma faptul ca fetita traia in momentul in care a fost nascuta, Luminita Calotescu va fi cercetata pentru omor sau pruncucidere, dupa cum a spus subofiterul Iancu Bura, din cadrul Biroului de presa al IJP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS