21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 200 de amenzi pentru nedeclararea ciinilor la politie

Peste 200 de amenzi pentru nedeclararea ciinilor la politie

Politia doljeana va declansa, in cursul acestei saptamini, o ampla actiune de sanctionare a tuturor proprietarilor de ciini de lupta care nu si-au declarat animalele la sediul institutiei. Termenul pina la care trebuia inregistrate patrupedele a expirat pe 25 iulie, insa foarte putini dintre cei peste 300 de posesori de ciini de lupta din Dolj au intrat in legalitate.

Din aceasta cauza, politistii au aplicat in ultimele doua saptamini amenzi contraventionale in valoare totala de aproape 30 de milioane de lei. Sanctiunile prevazute de lege pentru neinregistrarea animalelor sint cuprinse intre unu si cinci milioane de lei.

In statisticile Asociatiei Chinologice figureaza 300 de ciini periculosi (in special din rasele pittbull si rottweiller), in tot judetul, dintre care 200 numai in Craiova. Din cauza ca numai 83 dintre proprietari si-au declarat pina acum patrupedele la politie, Inspectoratul Judetean de Politie va desfasura o ampla razie prin oras. Adresele celor in cauza sint luate din evidentele Asociatiei Chinologice Oltenia.

Potrivit textului de lege adoptat in acest an de guvern, proprietarii de ciini periculosi trebuie sa-si asume responsabilitatea in cazul in care animalele ataca oameni. Sanctiunile se ridica pina la 100 de milioane de lei. Daca atacul patrupedului se soldeaza cu decesul victimei, proprietarul risca pina la 20 de ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS