11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSex in curtea Bisericii din Ghindeni

Sex in curtea Bisericii din Ghindeni

• Desi acum nu se mai tine discoteca in caminul cultural din apropierea bisericii, primarul vrea sa incaseze bani pentru buget • Enoriasii spun ca, atunci cind era discoteca, aveau numai probleme • Slujba din Noaptea de Inviere nu s-a putut tine din cauza muzicii de la discoteca • In curtea bisericii s-au gasit bikini si sutiene • In loc de discoteca, satenii vor azil de batrini

Primarul comunei Malu Mare, Marin Motoi, vrea sa sporeasca veniturile comunei prin reinchirierea Caminului Cultural din Ghindeni la o firma care sa reinfiinteze acolo o discoteca. Acest lucru i-a nemultumit pe multi dintre enoriasii Bisericii din Ghindeni, care nu vor cu nici un chip discoteca in caminul cultural, acesta aflindu-se in imediata vecinatate a bisericii. Ei vor in loc de discoteca un azil de batrini, unde oamenii sa-si poata duce existenta intr-o oaza de liniste si reculegere sufleteasca, aproape de Dumnezeu.

„Am gasit chiloti si sutiene in curtea bisericii“

Pentru a se face cit mai bine intelesi, satenii au inceput sa stringa semnaturi prin comuna, pentru a confirma faptul ca oamenii vor azil de batrini, nu discoteca.

„Am strins, pina acum, peste 150 de semnaturi, ca lumea nu este de acord sa se faca discoteca linga biserica. Noi vrem azil de batrini acolo. Din cauza muzicii de la discoteca, in Noaptea de Inviere nu am putut sa ascultam slujba, iar a doua zi am gasit chiloti si sutiene in curtea bisericii. Au intrat in curte, si-au facut nevoile pe cruci si in clopotnita si Dumnezeu stie ce altceva au mai facut pe acolo…“, spune Jean Tanase, un enorias al Bisericii din Ghindeni.

Dar nevoile materiale sint mai stringente decit cele sufletesti, asa ca primarul Marin Motoi, pentru aproximativ doua milioane de lei lunar (avind in vedere chiria perceputa pentru celelalte spatii comerciale), s-ar face frate si cu dracul ca sa acopere cheltuielile comunei si va reinchiria spatiul unei societati care „da muzica mai tare“.

„Primarul vrea mai multe baruri“

Multimea de credinciosi adunata in locul unde „si-a bagat dracul coada“ are mai multe nemultumiri la adresa primarului. Jean Tanase ii reproseaza ca „de la intrarea in sat si pina in centru sint numai circiumi si nu ar mai fi nevoie de o alta, dar primarul vrea mai multe baruri“.

O alta voce striga: „Noi am muncit sa reparam biserica, sa facem santuri pentru scurgerea apei si sa curatam strada de gunoaie. Primarul nici nu a venit sa vada ce am facut. Noi intelegem ca si tinerii trebuie sa se distreze, dar nu aici, linga biserica“.

Argumentul primarului: „Si la Malu Mare este la fel!“

Situatie asemanatoare este si in satul vecin al aceleiasi comune, Malu Mare, discoteca aflindu-se linga biserica. Daca enoriasii de acolo sint mai toleranti sau tinerii care merg la discoteca sint „mai aproape de Dumnezeu“ si au un respect mai mare pentru lacasul de cult, asta nu o stim. Cert este ca primarul Marin Motoi argumenteaza infiintarea discotecii de linga Biserica Ghindeni prin faptul ca: „si la Malu Mare este la fel, si acolo discoteca este linga biserica, si nu a mai fost atita scandal“

Oricum, primarul este intr-o situatie delicata: sa asculte de sateni si sa-i lase sa faca azil de batrini la caminul cultural sau sa aduca bani la bugetul local prin infiintarea discotecii, caz in care linistea enoriasilor s-ar duce pe apa simbetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS