21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal la Primaria Malu Mare

Scandal la Primaria Malu Mare

Primaria de la Malu Mare si, in special, legea care domneste acolo au dat nastere in ultimul timp la nenumarate neintelegeri intre edilii comunei si consilieri, intre sateni si primar. Sesizari peste sesizari, plingeri, reclamatii, toate s-au adunat pentru a scoate la lumina adevarul.

Totul a inceput acum un an, cind a fost organizata o licitatie pentru inchirierea Caminului Cultural din Ghindeni. Atunci se pare ca lucrurile au prins miros.

„S-a inchiriat Caminul Cultural Ghindeni la SC Laguna, din aprilie 2001, s-a facut contractul in iulie 2001, neplatindu-se nici un leu chirie“.

Gheorghe Stanescu, viceprimar in comuna Malu Mare, declara ca, dimpotriva, aceasta chirie – doua milioane pe luna – a fost platita prin acoperirea de catre chiriasi a cheltuielilor de zugraveala, reconditionare interioara, exterioara, acoperis. Suma cheltuita ar fi ajuns la 40 de milioane, ceea ce inseamna ca primaria a ramas chiar datoare la SC Laguna. In iulie 2002, s-a organizat din nou licitatie, contractul anterior incheindu-se. Asa cum se mai precizeaza in sesizare, „orice licitatie este aranjata de primar, care inchiriaza cui doreste“.

Mai exact, cei care au depus cereri pentru participarea la licitatie nu au fost anuntati asupra datei cind va avea loc.

„Au facut licitatia fara a se hotari in consiliul local, unii consilieri nici nu stiau ca s-a licitat“. Licitatia nu a fost anuntata, iar cei care trebuia sa participe au aflat rezultatul abia o zi mai tirziu. „Mergind pe 31 iulie la consiliu pentru a ma convinge, am fost luat peste picior, spunindu-mi-se ca deja s-a incheiat si ca aceasta licitatie a fost anuntata intr-un ziar“.

S-au depus contestatii, fireste, in urma carora primaria a fost nevoita sa anuleze licitatia si sa organizeze alta, care se pare ca va avea loc pe 16 august. Tot la aceasta data se va licita si inchirierea Caminului Cultural Malu Mare si, de asemenea, balta Lala din Ghindeni. Aceasta din urma are si ea povestea ei. In luna aprilie 2002 urma sa aiba loc licitatia de inchiriere a lacului. Unul dintre solicitanti a avut parte de o surpriza chiar cu o zi inainte.

„Primarul Marin Motoi mi-a propus sa aranjam licitatia, sa nu se ridice pretul“. Se pare ca treaba a mers ca unsa, iar cistigator a fost cel asteptat. Acuzatiile aduse primariei au determinat-o pe aceasta sa stabileasca o alta licitatie – „ca sa nu existe suspiciuni“, declara convingator viceprimarul Gheorghe Stanescu.

„Nu exista comunicare intre primar si consilieri“, explica unul dintre consilieri cauza tuturor acestor neintelegeri. Tot la o „mica“ problema de comunicare se rezuma si conflictul sateni-primarie.

„Nu ne-au dat paminturile. Am vrut sa facem asociatie agricola, dar ne-au pus piedici. Acum vor sa faca discoteca linga biserica“, strigau taranii din Ghindeni strinsi in mijlocul satului. Marin Motoi nu are insa prea multa credibilitate in sat. Oamenii s-au saturat de promisiuni si mai ales de mirsaviile din primarie.

„Se fac numai porcarii acolo! Primarul face numai cum pofteste. Daca l-am ales, vrem sa fim si sprijiniti. Nu se vrea sa se stie de nevoile noastre…“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS