Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

Un urmarit prin Interpol a ajuns in arestul IJP Mehedinti

Dan Baboniu, din Drobeta Turnu Severin, a fost introdus marti seara in arestul IJP Mehedinti, dupa ce Biroul Interpol din Bulgaria a descoperit ca respectivul era urmarit international. Baboniu a fost implicat intr-un grav accident de circulatie in vara anului 1990, soldat cu moartea a trei persoane. El a fost initial arestat, dar apoi a fost eliberat pe cautiune si a reusit sa fuga din tara. In mai 1991, Judecatoria Drobeta Turnu Severin l-a condamnat in lipsa la zece ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, deorece in timpul comiterii accidentului avea alcoolemia de 1,8 la mie. Politistii l-au dat pe infractor in urmarire generala si apoi, in urmarire internationala. Intre timp, Dan Baboniu ajunsese in Grecia, unde a fost implicat, alaturi de alti romani, intr-o serie de infractiuni grave, pentru care a primit 12 ani de inchisore. Dupa finalizarea detentiei din Grecia, Baboniu a fost expulzat in Bulgaria deoarece autoritatile grecesti au considerat ca el intrase in Grecia prin Bulgaria. In Bulgaria a mai stat o vreme intr-o inchisoare de linga Sofia, pentru trecerea ilegala a frontierei. Luni dimineata, Baboniu a fost adus pe Aeroportul Otopeni si marti seara a fost arestat. In afara de pedeapsa pentru ucidere din culpa in cazul accidentului, Baboniu mai are un rest de pedeapsa de 812 zile de inchisoare, deoarece a fost condamnat pentru furt calificat, fiind eliberat conditionat.

(R.G.)

Cu masina tatalui si-a bagat fratele si doua prietene in spital

Petrisor Ciocan, de 26 de ani, din Caracal, a provocat in dimineata de 6 august un grav accident rutier cu masina tatalui sau. Acesta, in timp ce era la volanul unui autoturim marca BMW 525, cu numarul de inmatriculare OT-88-FFF, proprietatea tatalui sau, si circula pe DN 54 km 30+700, a parasit la un moment dat partea carosabila din cauza neatentiei in conducere, dar si a vitezei excesive, intrind intr-un copac. Viorica Macovei, de 21 de ani, din Timisoara, pasagera in autoturism, a fost cel mai grav ranita, fiind transportata de urgenta in Spitalul nr.9 din Bucuresti cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, stare comatoasa, otoragie stinga, plaga delabranta indecs dreapta. Ceilalti raniti au fost: fratele soferului, Gigi Ciocan, de 26 de ani, care a fost internat in Spitalul Corabia cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut inchis, plaga, contuza in regiunea temporala stinga si plaga contuza la genunchiul sting, si Marinela Constantin, de 20 de ani, tot din Caracal, care a ajuns la spitalul din localitate cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, plaga contuza regiunea temporala stinga si palma stinga. In functie de rezultatul cercetarilor care au fost intreprinse, dar si de numarul de zile de spitalizare ale celor trei persoane ranite, politistii vor lua masurile care se impun in cazul lui Petrisor Ciocan.

(M.M.)

Doua autoturisme s-au ciocnit in dreptul SC ALTUR Slatina

Un grav accident de circulatie s-a petrecut pe strada Pitesti din municipiul Slatina, in dreptul societatii ALTUR, ieri-dimineata, in jurul orei 10.30. Gheorghe Liviu Maria, de 27 de ani, din Slatina, conducind autoturismul Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare OT-11-MYW, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul asupra volanului si a patruns pe contrasens. Masina s-a lovit frontal cu autoturismul OLTCIT cu numarul de inmatriculare OT-82-NVV, aruncindu-l la peste zece metri departare. In urma impactului, singura victima a fost conducatorul OLTCIT-ului, Victor Natotu, de 42 de ani, din Slatina, care s-a ales cu rani usoare, fiind internat la Spitalul Judetean Slatina cu diagnosticul fractura comunitiva rotula dreapta. De asemenea, cele doua autoturisme au fost avariate in proportie de peste 40%. Desi initial s-a presupus ca accidentul s-a produs din cauza unei explozii a cauciucului din dreapta-fata al autoturismului Dacia, comandantul Politiei Rutiere Slatina, capitan Ion Caramizaru, a spus ca in urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a exclus aceasta posibilitate, stabilindu-se drept principala cauza viteza excesiva. Acesta a precizat ca s-au recoltat probe de singe de la ambii soferi in vederea stabilirii alcoolemiei, pentru a nu exista nici un dubiu in ceea ce priveste conditiile si vina producerii acestui accident.

(A.M.A.)

Proiectil antitanc in gradina unui gorjean

Un barbat din Ticleni a gasit in gradina casei sale un proiectil antitanc cu diametrul de 15 centimetri ramas neexplodat din cel de-al doilea razboi mondial. Constantin Trusca a anuntat imediat protectia civila si politia. Proiectilul lung de 40 de centrimetri a fost scos miercuri din pamint. Colonelul Ion Sasu, din cadrul Protectiei Civile Gorj, a spus ca, in cazul in care ar fi explodat, proiectilul, care a fost detonat in poligonul Tirgu Jiu, i-ar fi distrus casa cetateanului.

(E.M.)

Bebelus de sase luni – mort de pneumonie

Un bebelus de sase luni din judetul Gorj a murit in urma unei pneumonii. Cristian Pirjol a fost gasit mort de catre parintii sai marti dimineata. Micutul suferea de citeva luni de bronhopneumonie, nefiind ingrijit corespunzator. Directoarea Medicinii Legale din Tirgu Jiu a declarat: „A fost adus de catre parinti, iar in urma efectuarii necropsiei, am constatat ca suferea de bronhopneumonie. Parintii au spus ca l-au dus la medicul din localitate, insa nu imi dau seama ce tratament i-a fost administrat. Probabil nu a primit tratamentul la timp“.

(E.M.)

Exit mobile version