24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate300 de civili doljeni s-au inarmat

300 de civili doljeni s-au inarmat

Insecuritatea pe strada sau la locul de munca i-a determinat pe tot mai multi doljeni, mai ales pe cei care poarta zilnic asupra lor sume mari de bani, sa-si cumpere arme pentru autoaparare, de teama sa nu fie jefuiti. In statistica oficiala a Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj figureaza circa 300 de persoane, dar se crede ca numarul posesorilor de arma este mult mai mare.

Lt. col. Constantin Stoiculescu, sef Birou munitii, arme, substante toxice si explozivi din cadrul IJP, spune ca, pentru a putea obtine permis de portarma trebuie sa fii normal la cap: „Majoritatea civililor inregistrati la noi sint patroni, directori sau administratori de societati comerciale, care au declarat ca transporta zilnic mari sume de bani, in numerar. Ca sa primesti autorizatie portarma, politia trebuie sa decida ca nu esti un pericol public“.

Pistoale si pusti cu aer comprimat de toate tipurile pot fi achizitionate din comert de oricine. Daca sint folosite la o distanta mai mica de un metru, acestea pot ucide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS