10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn angajat de la ELPRECO si-a taiat mina intr-un vagon

Un angajat de la ELPRECO si-a taiat mina intr-un vagon

• Un muncitor de la ELPRECO Craiova a fost ieri victima unui accident de munca, petrecut in incinta societatii • Accidentul s-a produs la doar citeva ore dupa ce angajatul luase cunostinta de normele privind protectia muncii • Leziunile suferite de victima sint grave, putind duce la paralizia ireversibila a miinii drepte

Gheorghe Enache, de 27 de ani, din Craiova, impreuna cu mai multi colegi din sectia BCA a ELPRECO se pregateau joi, in jurul orei 11.30, sa descarce un vagon cu ghips in curtea fabricii. In momentul in care a vrut sa deschida usa vagonului cu o ranga, clapeta s-a deblocat si a sarit, aproape retezindu-i mina dreapta.

Tinarul a fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic nr.1 Craiova, unde s-a constatat ca avea tendonul sectionat, oasele si o parte dintre terminatiile nervoase ale antebratului distruse. Dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale, Gheorghe Enache a fost internat in Clinica de Ortopedie.

Medicii au declarat ca pacientul va fi supus unei noi interventii chirurgicale, prin care ii va fi introdusa o tija metalica pentru a inlocui portiunea de os zdrobit. Este posibil insa ca nici dupa operatie pacientul sa nu-si mai recapete mobilitatea miinii afectate.

Angajatii sint obisnuiti cu accidentele de munca

Colegii lui Enache spun ca astfel de accidente se produc destul de frecvent la ELPRECO, chiar daca periodic se face instructaj de protectie a muncii . „De dimineata, la prima ora, ni s-a facut din nou instructaj de protectie a muncii. Accidentele de munca sint insa greu de prevenit pentru ca lucram in conditii foarte grele“, a mentionat muncitorul Costel Licuta.

Acesta intelege foarte bine prin ce trece acum colegul sau, pentru ca in urma cu aproape un an, a fost si el victima unui accident asemanator – la ELPRECO -, in urma caruia s-a ales cu mina dreapta partial paralizata.

Gheorghe Enache este necasatorit si lucreaza de aproape doi ani ca masinist la ELPRECO.

Conducerea societatii a inceput anchetarea cazului, urmind ca rezultatele sa fie comunicate Inspectoratului Teritorial de Munca Dolj, cu propuneri de masuri in vederea prevenirii repetarii unor asemenea accidente.

Ultimul accident de munca – inregistrat la ITM Dolj – a avut loc la ELPRECO pe 15 mai, cind unul dintre muncitorii care ajutau la descarcarea materialelor de constructie si-a strivit piciorul sub un vagon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS