Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

S-a spinzurat din cauza certurilor in familie

Un barbat din localitatea Schela – Gorj a decis sa-si puna capat zilelor si s-a spinzurat miercuri seara in podul casei. Cadavrul a fost descoperit de familie. Nicolae Patrascoiu avea 35 de ani, era casatorit si avea doi copii. Barbatul nu avea un loc de munca, dar era harnic si bine vazut de vecinii sai. Motivul sinuciderii, spun acestia, l-ar fi reprezentat certurile din familie. Nicolae Patrascoiu locuia in aceeasi casa cu parintii, iar mama si sotia sa nu se intelegeau, ajungind adesea la conflicte.

(C.C.)

Arestat pentru proxenetism cu minore

Constantin Mormodol, din Motru, le-a dus la domiciliul sau pe minorele Mariana C. si Loredana Silvia G. si le-a obligat sa se prostitueze contra unor sume de bani. La un control ginecologic s-a descoperit ca una dintre fete suferea de boli venerice pe care le-a transmis si clientilor sai. Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Constantin Mormodol. De asemenea, s-a mai descoperit ca 11 barbati platisera diferite sume de bani pentru a intretine relatii sexuale cu cele doua minore. Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj l-a trimis pe Constantin Mormodol in judecata, in stare de arest preventiv.

(C.C.)

Antrenor de fotbal trimis in judecata

Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj l-a trimis in judecata pe antrenorul gorjean de fotbal, Ion Mihut. Acesta a antrenat in sezonul precedent echipa Gaz-Etan Turburea. In autoturismul sau a fost depistata cantitatea de 80 de litri de gazolina. Ion Mihut a pretins ca a cumparat combustibilul de la o persoana necunoscuta din comuna Aninoasa.

(C.C.)

„Romania dincolo de Dracula“

In sala consilierilor din Palatul Administrativ Craiova, a avut loc ieri deschiderea oficiala a celei de-a cincea editii a proiectului „Romania dincolo de Dracula“, initiat de organizatia studenteasca AIESEC Craiova, in august 1998. A participat, pe linga membrii organizatiei din Craiova, un grup tinta de studenti din Olanda, Belgia, Germania, Cehia si Slovenia, care urmeaza sa vada, „o imagine reala a Romaniei si a valorilor romanesti“. Proiectul isi propune „sa imbunatateasca imaginea si sa schimbe perceptiile, de multe ori gresite despre tara noastra, venind astfel si in sprijinul ideii de integrare a Romaniei in structurile euroatlantice“. Din programul acestei editii, cele mai asteptate momente sint vizitele la diferite obiective turistice din Craiova, dar si turul Olteniei si al Transilvaniei cu opriri in Curtea de Arges, Vidraru, Bran, Brasov, Sighisoara, Sibiu, Bilea Lac, Rimnicu-Vilcea, Horezu, Tirgu Jiu. La deschidere au participat, printre altii, din partea institutiilor craiovene, Eugen Georgescu de la biroul prefectului, Petre Petrescu, din partea consiliului judetean, si viceprimarul Antonie Solomon.

(E.L.)

Cursuri de vara

La Universitatea „ Constantin Brincusi“ din Craiova s-a lansat ieri cea de-a saptea editie a cursurilor de vara de limba, cultura si civilizatie romaneasca. Avind 30 de participanti din 15 tari, cursurile de vara au ca scop invatarea si perfectionarea limbii romane de catre studentii straini, in totalitate bursieri ai statului roman, precum si o aprofundare a cunostintelor acestora de literatura, cultura si civilizatie romaneasca. Pe linga participarea la diferite prelegeri si cursuri de literatura romana, programul presupune si deplasari la muzee din Craiova, Tirgu Jiu, Curtea de Arges, Vidraru, Bran, Sibiu si Bucuresti. Cursurile au mobilizat noua profesori din cadrul universitatii craiovene si se vor incheia peste trei saptamini, mai exact pe 24 august.

(E.L.)

Exit mobile version