Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

Hotul de fazani

Autori necunoscuti au patruns, in noaptea de 27 spre 28 iulie, in incinta crescatoriei de fazani din localitatea Patulele – Mehedinti, de unde au fost sustrasi mai multi fazani, a caror valoare se ridica la un milion de lei. In urma cercetarilor efectuate de catre politistii din aceeasi localitate, autorul a fost identificat, in persoana lui Ticu Remus, recidivist de 27 de ani, din Patulele. Autorului i-a fost intocmit dosar penal si urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Vinju Mare, cu propunerea de arestare preventiva. Crescatoria de fazani din Patulele este una dintre cele mai mari din Europa, anual fiind exportate de aici mii de exemplare, majoritatea in Italia.

(F.L.)

Focuri de arma pentru a impiedica un grup de romi sa fure porumb

Un paznic din satul Burila-Mica – Mehedinti a fost nevoit sa faca uz de arma din dotare, in seara de 27 iulie, in jurul orei 22.00, pentru a opri tentativa unui grup de romi de a sustrage porumbi din lanurile localitatii. Marius Badea le-a declarat politistilor ca, in timp ce efectua paza intr-un lan de porumb, pe raza satului Burila Mica – Mehedinti, a surprins un grup de romi care incerca sa sustraga porumb. Pentru ca acestia au refuzat sa paraseasca zona, paznicul a facut uz de arma si l-a ranit pe Tache Costel, de 28 de ani, din localitate, in bratul drept. Victima a fost transportata la Spitalul Judetean Mehedinti. Supus interventiei chirurgicale, Costel Tache este in afara oricarui pericol. Politistii continua cercetarile, pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care s-au petrecut faptele.

(F.L.)

S-a sinucis la 77 de ani

Tudosie Matea din Baia de Fier – Gorj, si-a pus capat zilelor spinzurindu-se ieri de un pom din curtea casei. Barbatul avea 77 de ani si crescuse noua copii. Cadavrul sau a fost descoperit chiar de catre sotie. „Nu stim ce i-a venit sa faca un asemenea gest. Nu au existat discutii in familie, nu s-a certat cu nimeni. Nu a mai avut niciodata intentia sa-si puna capat zilelor“, a spus unul dintre fiii batrinului.

(C.C.)

Un singur caz de coruptie in sapte luni

Activitatea infractionala din judetul Mehedinti, in primele sapte luni ale anului, nu este mai ridicata fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta este concluzia la care au ajuns procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, care au solutionat 4.999 de cauze, dintre care 4.055 cauze la instantele de fond, 352 la instantele de apel si 599 cauze la instantele de recurs. In acelasi interval au fost declarate 66 de apeluri, 56 de recursuri si 664 de plingeri. 541 de inculpati au fost trimisi in judecata, dintre care 130 in arest preventiv. Au mai fost solutionate sase infractiuni de viol, 292 de furt, 16 de tilharie, patru de contrabanda si doua de evaziune fiscala. Procurorii mehedinteni nu se pot lauda decit cu un singur caz de coruptie, in care inculpatii sint cercetati in stare de libertate.

(F.L.)

Inca zece miliarde de lei pentru ajutorul social acordat severinenilor

Primaria Drobeta Turnu Severin mai are nevoie de zece miliarde de lei pentru plata ajutoarelor sociale de stat, pina la sfirsitul acestui an. Din cele 16 miliarde de lei, necesare anual, au fost platite sase miliarde de lei, reprezentind plata ajutoarelor sociale pina in luna mai, inclusiv. Pentru ca nu au prestat numarul minim de ore de munca, pentru a putea intra in posesia banilor, potrivit legislatiei in vigoare, 70 de persoane au pierdut dreptul de a beneficia de venitul minim garantat. „In urma anchetelor sociale pe care le-am efectuat au aparut insa alte persoane care vor primi ajutoare sociale, astfel ca numarul total se mentine in aceleasi limite. Avem promisiunea Ministerului Administratiei Publice ca vom primi banii necesari pina la sfirsitul anului“, a spus Tudor Dinu, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

(D.L.)

Exit mobile version