10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSi-a ucis sotia pentru ca nu-i dadea bani de tigari

Si-a ucis sotia pentru ca nu-i dadea bani de tigari

• Un barbat din comuna doljeana Daneti si-a ucis sotia cu doua lovituri de topor in cap • Ascunzindu-se ca sa nu fie prins, autorul a fost gasit la ora 2.00 de politisti si procurori, carora le-a venit ideea sa-l caute si in podul casei • Suferind de o boala psihica, barbatul ar putea scapa de puscarie, alegindu-se doar cu o internare intr-o clinica de specialitate

Georgeta Cirloiu, de 41 de ani, din Daneti – Dolj, a fost ucisa cu bestialitate de sotul ei, Ion Cirloiu, de 44 de ani. In dimineata de marti, 23 iulie, barbatul i-a dat femeii cu toporul in cap dupa o cearta zdravana.

I-a spintecat capul cu toporul

Cei doi soti, impreuna cu fiul lor, Dan Cirloiu, locuisera in Craiova, dar au renuntat cu sapte ani in urma la viata de oraseni si s-au mutat la tara. Femeia s-a gindit ca, poate asa, boala psihica de care suferea sotul ei se va ameliora. Fapt care nu s-a intimplat, certurile dintre ei devenind tot mai dese, spre disperarea vecinilor din comuna Daneti.

Pe linga faptul ca era foarte irascibil, Ion Cirloiu „suferea“ si de gelozie, un motiv in plus de cearta cu nevasta. S-au certat duminica, discutiile pornind de la o nimica toata, iar marti dimineata au luat-o de la capat. Motivul: femeia nu a vrut sa-i dea bani sotului ei ca sa-si cumpere tigari, sub pretextul ca fumatul ii agraveaza suferinta psihica. Suparat nevoie-mare ca in casa lui „cinta gaina“, Cirloiu a pus mina pe topor, a intrat in sopron dupa nevasta-sa si a „altoit-o“ de doua ori in cap. Georgeta Cirloiu a murit pe loc, rapusa de cele doua lovituri cu lama toporului. Dindu-si seama ce a facut, Ion Cirloiu a incercat sa se ascunda, nu inainte insa de a spala cu grija urmele de singe de pe topor.

Cirloiu s-a ascuns in pod

Cadavrul femeii a fost descoperit abia seara de fiul acesteia, Dan Cirloiu. Cind s-a intors de la cimp si a intrat in sopron, tinarul a avut un soc. Mama sa zacea moarta, iar usa sopronului si unul dintre pereti erau improscati cu bucati de creier si smocuri de par. Speriat, s-a dus imediat la o ruda din apropiere, apoi a dat fuga la postul de politie din comuna. Oamenii legii s-au deplasat la fata locului si au demarat cercetarile, nu inainte de a anunta Parchetul. Investigarea crimei a durat pina tirziu in noapte, politistii si procurorii incercind sa dea de urma principalului suspect, Ion Cirloiu. L-au cautat si prin sat, l-au cautat si pe acasa. Nu era nici in beci, nici pe la vecini. Le-a venit ideea sa-l caute si in pod, unde l-au gasit ascuns, asteptind ca oamenii legii sa plece pentru a putea iesi de acolo.

Retinut pentru cercetari, Cirloiu a dat declaratii contradictorii. Ba sustinea ca nu-si aminteste nimic, ba spunea ca stie ca a spalat toporul de singe, dar nu-si aduce aminte ca si-a lovit sotia. Probele au fost insa suficiente pentru procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, care au emis pe numele lui Ion Cirloiu un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile, pentru savirsirea infractiunii de omor calificat, pedepsita cu inchisoare de la 15 la 25 de ani. Invinuitul ar putea scapa insa de puscarie, alegindu-se doar cu o internare intr-un spital de neuropsihiatrie daca medicii legisti vor constata ca a actionat fara discernamint, din cauza bolii psihice de care suferea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS