12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

Carte biografica controversata

Marcelo Rios: gloria si reversul ei

Jucatorul chilian de tenis Marcelo Rios este nemultumit de cartea biografica recent aparuta, in care autoarele, doua jurnaliste din Chile, au inclus fragmente ce privesc aspecte ale vietii personale pe care tenismanul nu dorea sa le faca publice. Cartea, care este intitulata „Marcelo Rios: gloria si reversul ei“, a aparut la inceputul saptaminii si dezvaluie aventurile sentimentale ale jucatorului dinainte casatoriei acestuia cu Giuliana Sotela. Marcelo Rios a spus ca autoarele biografiei, jurnalistele Maria Olivia Browne si Carolina Garcia Huidobro, nu au respectat un acord care ii permitea tenismanului sa elimine din versiunea finala a cartii anumite pasaje care ii puteau afecta viata personala. Jucatorul chilian s-a aratat nemultumit in mod special de capitolul intitulat „Greutatea noptii“, care i-ar putea crea probleme in casnicie. „Nu este vorba de o biografie autorizata. Rios a putut schimba unele declaratii pe care le-a facut, dar nu pe acelea ale martorilor cu care noi am vorbit“, a spus Maria Olivia Browne.

(M.F.)

Turneul de tenis de la Umag

Victor Hanescu, in sferturi

Jucatorul roman de tenis Victor Hanescu s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de Umag, care este dotat cu premii in valoare de 381.000 de dolari. Hanescu l-a invins in turul secund, cu scorul de 7-6 (8/6), 6-3, pe tenismanul Juan Antonio Marin, din Costa Rica. Jucatorul roman va primi un cec in valoare de 9.940 de dolari si opt puncte ATP, pentru calificarea in sferturile de finala ale turneului. Hanescu il va intilni in runda urmatoare pe austriacul Jurgen Melzer, care l-a invins in turul doi, cu scorul de 6-7 (3/7), 7-5, 6-4, pe argentinianul Agustin Calleri, cap de serie numarul sase. Calificarea in sferturile de finala ale turneului de la Umag reprezinta cea mai buna performanta a lui Victor Hanescu, care va implini miine 21 de ani.

(D.B.)

Turneul de tenis de la Aptos

Gabriel Trifu a fost eliminat

Tenismanul roman Gabriel Trifu a ratat calificarea in sferturile de finala ale challengerului de la Aptos, dotat cu premii in valoare totala de 50.000 de dolari, fiind invins in turul doi, cu scorul de 7-5, 6-0, de thailandezul Danai Udomchoke. Perechea Gabriel Trifu / Glenn Weiner (Romania / SUA), cap de serie numarul unu, a ratat calificarea in sferturile de finala ale probei de dublu, fiind invinsa in runda inaugurala, cu scorul de 6-2, 6-3, de cuplul american Ryan Haviland / Sam Warburg, care a patruns pe tabloul principal dupa ce a jucat calificari.

(M.F.)

Atletism

Obiectiv indraznet pentru Maurice Greene

Atletul american Maurice Greene a spus ca obiectivul sau in plan sportiv este sa devina cel mai bun sprinter din istoria atletismului. Greene, detinatorul titlului mondial si olimpic in proba de 100 de metri, a afirmat ca este cel mai bun sprinter in activitate, dar a admis ca au existat altii mai buni ca el, amintindu-l pe Carl Lewis. „Nu eu voi hotari insa cine este cel mai bun. Oamenii sint cei care decid cine este cel mai bun din istorie“, a spus Greene, care detine si recordul mondial in proba de 100 de metri, cu timpul de noua secunde si 79 de sutimi. Invins in acest an pe distanta de 100 de metri la reuniunile de la Oslo (28 iunie) si Sheffield (30 iunie), Greene s-a impus la etapele de Golden League de la Paris si Roma, unde a stabilit si cea mai buna performanta a anului, cu timpul de noua secunde si 89 de sutimi. In schimb, compatrioata lui Greene, Marion Jones, a precizat ca nu se simte cea mai buna alergatoare pe distanta de 100 de metri deoarece nu detine un record mondial. „Dar sint inca tinara“, a spus Marion Jones.

(M.F.)

Atletism

Heike Drechsler se antreneaza in Romania

Atleta germana Heike Drechsler, campiona mondiala si olimpica in proba de saritura in lungime, se antreneaza la Poiana Brasov in vederea Campionatelor Europene de la München, care vor debuta pe 6 august. Drechsler, care este pregatita de romanul Dan Vladescu, s-a mai antrenat in Romania, in luna mai, la Constanta. Heike Drechsler detine doua titluri olimpice, cistigate in 1992, la Barcelona, si in 2000, la Sydney, doua titluri mondiale (1983, 1993) si patru europene (1986, 1990, 1994, 1998).

(M.F.)

Automobilism

Schumacher nu raspunde provocarii

Pilotul german de Formula 1 Michael Schumacher nu este dispus sa raspunda unei provocari lansate de britanicul Colin McRae, cistigatorul Raliului Safari. McRae a spus ca ar dori sa concureze impotriva lui Schumacher atit pe un monopost de Formula 1, cit si pe o masina de raliu. „La un moment dat am fost interesat sa conduc o masina de raliu. Poate ca intr-o zi voi face acest lucru, dar numai daca vor fi indeplinite toate conditiile de securitate“, a spus Schumacher.

(M.F.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS