Acasă Local Protectia Consumatorului a amendat patronii mai multor terase din statiuni de pe...

Protectia Consumatorului a amendat patronii mai multor terase din statiuni de pe Litoral

Inspectorii de la Protectia Consumatorului detasati pe Litoral au amendat patronii mai multor terase din statiunile Venus si Cap Aurora, patru din unitatile de alimentatie fiind inchise din cauza neregulilor in vinzarea si pastrarea produselor alimentare, informeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

In cazul a jumatate din cele 12 terase si restaurante verificate, inspectorii de la Protectia Consumatorului au depistat diferite abateri in modul de preparare si pastrare a produselor alimentare si a materiilor prime pentru acestea. Inspectorii au dat 15 amenzi in valoare de o suta de milioane de lei si au oprit de la vinzare produse in valoare de 4,7 milioane de lei.

Totodata, ei au dispus inchiderea a patru din terasele si bufetele verificate. Astfel, la un bufet din statiunea Cap Aurora erau vindute mincaruri vechi, frigiderele erau stricate, podeaua era murdara, iar apa calda era oprita. La un bufet de pe plaja de la Neptun si la o terasa din aceeasi statiune, inspectorii au gasit carne de mici expirata, rafturi murdare si acoperite de muste. In alte trei baruri si terase au fost gasite alimente vechi sau preparate in conditii improprii si multa mizerie.

ANPC precizeaza ca verificarile in unitatile de alimentatie de pe Litoral vor fi intensificate, data fiind aparitia – si in rindul turistilor – a numeroase cazuri de toxiinfectie alimentara. Secretarul de stat Rovana Plumb, seful Autoritatii, va pleca pe Litoral, la sfirsitul acestei saptamini, urmind sa participe la aceste verificari.

Aproape 75 de persoane – dintre care multi turisti romani si citiva straini – s-au prezentat la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Municipal Constanta, cu tulburari digestive sau simptome de toxiinfectie alimentara.

Seful sectiei, doctorul Sorin Rugina, a declarat ca, din cele aproape 75 de persoane, 45 au ramas internate, cele mai multe cu simptome de enterocolita si toxiinfectie alimentara. Potrivit medicului, numarul mare de afectiuni digestive a fost cauzat de canicula din ultima perioada si de consumul de alimente alterate sau de apa din surse infestate de paraziti.

Exit mobile version