10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrian Nastase il ataca dur pe Emil Constantinescu

Adrian Nastase il ataca dur pe Emil Constantinescu

Presedintele PSD Adrian Nastase a declarat ieri, la sedinta BExC al partidului, ca fostul presedinte Emil Constantinescu uita ca era umilit de presa romana, fiind considerat omul de paie al CDR, uita ca a fost catalogat ca las, atunci cind s-a retras din politica si a refuzat sa mai candideze si da acum PSD „lectii de moralitate politica.“

„Eu sint acuzat ca sint dictator, sint un om autoritar, insa nu poate suficient de autoritar pentru a face ordine in haosul lasat in urma de guvernarea CDR-PD. Eu respect insa regulile jocului democratic, spre deosebire de domnul Emil Constantinescu, care a schimbat dupa bunul plac trei prim-ministri, unul chiar in afara textului Constitutiei“, a spus Nastase.

El a aratat ca acuzatiile aduse PSD de partid-stat si asocierea cu Nicolae Ceausescu sint etichete facile. „Domnul Emil Constantinescu si cei din ASPEC – inclusiv aceia din sectia lor politica, Uniunea pentru Reconstructia Romaniei – ar trebui sa inteleaga ca marea diferenta dintre perioada de dinainte de 1989 si cea de acum este ca atunci asemenea comparatii nu erau admise si, din cite stiu, domnul Emil Constantinescu, ca fost secretar BOB (Biroul Organizatiei de Baza al PCR n.r.), nu se inghesuia sa-l atace pe Ceausescu“, a mai spus Nastase. Potrivit lui Nastase, oamenii trebuie sa invete sa nu se mai agate de obsesia Ceausescu. Premierul Adrian Nastase a mai facut referiri la Emil Constantinescu la intilnirea zonala a PSD de marti, de la Sibiu, afirmind ca executivul are sansa sa repare gaurile regimului Constantinescu de-abia la mijlocul anului viitor, recuperarea scaderii economice consumind cam doi ani si jumatate din guvernarea PSD.

Dupa lansarea Uniunii pentru Reconstructia Romaniei (URR) ca un partid al tinerilor, mass-media au apreciat ca aceasta formatiune a fost initiata de fostul presedinte Emil Constantinescu si apropiatii sai, cu sprijin extern. Atit Constantinescu, cit si liderul URR, care a facut parte pentru o perioada de timp din ASPEC, au negat aceste informatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS